LNT rādīs «Mentu karu» jaunākās sērijas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No aicinājuma nekur neaizbēgt! Lai arī aizgājis no darba milicijā, nesalaužamais, principiālais izmeklētājs Romāns Šilovs atgriežas detektīvseriāla «Mentu kari» jaunākās – 4. sezonas – sērijās LNT kanālā no 22. janvāra ceturtdienās plkst. 21.00.

Romāns Šilovs, kādu laiku jau aizgājis no darba milicijā, tagad strādā par liela naftas koncerna drošības dienesta priekšnieku Sibīrijā. Šilovs un viņa mīļotā Ļena jau kādu laiku nav bijuši Pēterburgā, bet nu, pēc kārtējā Šilova nelāgā piedzīvojuma, nolemj, ka ir pienācis laiks apciemot dzimto pilsētu. Lielpilsēta pa šiem gadiem ir krietni mainījusies un Šilovam tagad šķiet pavisam sveša un nepazīstama, daudz kas tajā ir viņam nepieņemams. Bet tieši īsu brīdi pirms Šilova atbraukšanas notikuši vairāki sabiedrību satraucoši noziegumi: ir nogalināti vairāki ietekmīgi uzņēmēji. Kas tas ir – kārtējā ietekmes sfēru pārdalīšana vai tomēr noslēpumainās, baumu apvītās organizācijas „Baltā bulta” darbības rezultāts? Apjautis briesmas paša drošībai, pie Šilova pēc palīdzības griežas pats Apustulis! Un jau atkal, pats to nemaz neapjaušot, Šilovs izrādās ierauts bīstamu un noslēpumainu notikumu virpulī...

Ja kādā sērijā ieraudzīsiet pazīstamas vietas, nebrīnieties – seriāla filmēšanas komanda pagājušā gada jūlijā divas dienas darbojās tepat, Rīgā. Tieši Jaunielas restorāniņā «Alpenrose» divas dienas tika filmēta viena no seriāla noslēguma epizodēm. Galvenās lomas atveidotājs Aleksandrs Ustjugovs intervijā avīzei «Čas» toreiz stāstīja, ka tas, visdrīzāk, tiešām būs seriāla noslēgums, jo nu jau ir pārāk daudz seriālu par miličiem. Bet seriāls devis iespēju paviesoties Rīgā, kur viņam ļoti iepaticies – esot sajūta, ka atbraucis brīvdienās, nevis strādāt.

Tagad tik populārajam aktierim un teātra režisoram Aleksandram Ustjugovam «Mentu kari» bija pirmais seriāls, kurā piedāvāta galvenā loma. Tāpēc 2004. gadā, kad tika aizsākta seriāla filmēšana, viņš piekritis piedāvājumam, pat īsti neiedziļinoties scenārijā. Taču ne jau tikai par peļņu bija runa – jaunam aktierim, tikko no teātra institūta, galvenā loma televīzijas seriālā bija lieliska iespēja. Interesanti bija nokļūt Pēterburgā, kurā pirms tam nemaz nebija bijis. Bijusi ziņkārība un alkas darboties profesijā. Uz to viņš joprojām bieži iekrītot, kaut pats sevi cenšoties pārliecināt, ka jākļūst racionālākam un apdomīgākam.

Detektīvseriāla «Mentu kari» («Ментовские войны 4». Detektīvfilma. Krievija, 2008. g.) jaunākās – 4. sezonas – sērijas LNT kanālā no 22. janvāra ceturtdienās plkst. 21.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu