Latvijas Televīzija turpina labdarības akciju «Nepaej garām!»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Televīzija sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu turpina Ziemassvētkos aizsākto tradīciju un Lielajā piektdienā, 2. aprīlī, Rīgas Latviešu biedrības namā rīko labdarības akciju «Nepaej garām!» Tās laikā tiks vākti līdzekļi vasaras nometnēm bērniem ar speciālām vajadzībām.

Nometnes iecerēts organizēt visos Latvijas novados. Vienas nometnes izmaksas veido aptuveni 4000 Ls, un katrā šādā atpūtas nometnē 10 dienas varēs piedalīties 25 bērni. Lai bērni tajās varētu uzturēties bez maksas, jau šobrīd un līdz pat akcijas noslēgumam ikviens var zvanīt uz ziedojumu tālruni 90006484, šim mērķim ziedojot Ls 1.

Akcijas noslēguma tiešraide 2. aprīlī LTV1 ēterā sāksies plkst. 18.30 un turpināsies pēc informatīvā raidījuma «Panorāma» - plkst. 21.10. Skatītājus un akcijas dalībniekus iepriecinās krāšņs koncerts, kurā līdzās Jānim Lūsēnam, Ancei Krauzei, Kristīnei Zadovskai, Ingum Pētersonam, Zigfrīdam Muktupāvelam un korim «Balsis» uzstāsies arī mazie mākslinieki: grupas «Jūras akmentiņi», «Rīgas akmentiņi» un «Rondino», jaunais dziedātājs Roberts Pētersons, Strazdumuižas internātvidusskolas meiteņu ansamblis, kā arī LTV rīkotā konkursa «Balss pavēlnieks» uzvarētājas - Šarlote Lēnmane un Roberta Kumsāre.

Pēc jaunākajiem valsts statistikas datiem, Latvijā ir aptuveni 7556 bērni ar speciālām vajadzībām. Gan viņiem gan viņu ģimenēm ikdienā jātiek galā ar daudziem un dažādiem izaicinājumiem, kas prasa ļoti daudz laika, pūļu un līdzekļu.

«Katrs no mums dzīvo savu dzīvi, cerot, ka viss ritēs ierastās sliedēs. Taču liktenis dažkārt izspēlē negaidītas situācijas, ar kurām smagi samierināties. Labi iecerēto bērniņa nākotni pārsvītro pēkšņa trauma vai slimība. Šo bērnu sapņi var šķist pieticīgi - kaut uz brīdi nokļūt ārpus savas mājas sienām, kaut dažas dienas nedomāt par savu slimību, ļauties priekam, izzināt pasauli un – pats galvenais - iegūt jaunus draugus un domubiedrus. Latvijas Televīzija ar akcijas «Nepaej garām!» starpniecību vēlas īstenot šo bērnu lielos un arī mazos sapņus,» uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite.

Jāatgādina, ka, pateicoties Ziemassvētku labdarības akcijai, Latvijas Bērnu fondā jau ieskaitīti gandrīz 50000 Ls, no kuriem pusi iecerēts izmantot audžu ģimeņu atbalstam, bet otru pusi līdzīgās daļās sadalīt vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas centru atbalstam un vasaras nometnēm bērniem ar speciālām vajadzībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu