Uz ekrāniem: Fjodora Bondarčuka filma «Fobos. Baiļu klubs»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc veiksmīgās pirmizrādes Maskavā kinoteātrī Puškinskij 23.martā arī Parex Plaza un Cinamon sāks rādīt jauno Fjodora Bondarčuka producēto asa sižeta filmu «Fobos. Baiļu klubs».

Filmu var uzskatīt kā sasniegumu Krievijas kinematogrāfijā. Filmas režisors Oļegs Asaduļins saka, ka radījis bezprecedenta filmu un no sirds tic šī žanra tālākajā attīstībā. Spriežot pēc pirmo skatītāju un kritiķu reakcijas, akcenti ir pareizi un filmu gaida nepārprotami panākumi. Galvenais vadmotīvs filmai ir bailes un fobijas, ka spēj paralizēt cilvēka rīcību un veselo saprātu visneiedomājamākajos veidos. Klasiski šķiet, ka skaties šausmu filmu, bet tai ir negaidīti asprātīgs nobeigums.

Lietains vasaras vakars... vēl celtniecībā esošā jaunmodīgā klubā «Fobos» ierodas jaunieši. Viņi iesaukuši klubu par bunkuru, jo tas atrodas bijušajās bunkura telpās. Sākumā tikšanās neliecina par kaut ko sliktu līdz brīdim, kad bunkura durvis nobloķējas un visi atrodas ieslēgti bez gaismas un sakariem pazemē. Sākumā visi joko un neapzinās situācijas nopietnību, bet pēc tam parādās BAILES... Jauniešiem jātiek ar tām galā, vai bunkurs viņus izlaidīs brīvībā?

Filma ir Fjodora Bondarčuka «Art Pictures Group» (Krievija) un Igaunijas uzņēmuma «Taska Film» sadarbības auglis. Kopējais tās budžets pārsniedz 2 milj. dolārus, neskaitot reklāmu un kopijas. Filma tika uzņemta 2000 m2 angārā netālu no Tallinas mazā ciematā Juri.

Galvenās lomas spēlē ar saviem muzikālajiem darbiem plaši pazīstamais Aleksejs Vorobjovs, Agnija Kuzņecova (filmu «Груз 200» un «Все умрут, а я останусь» zvaigzne), kā arī Pjotrs Fjodorovs, kas filmējās iepriekšējās Bondarčuka filmās «Apdzīvotā sala» («Обитаемый остров»).

Scenārijs: Aleksandrs ŠevcovsRežisors: Oļegs AsaduļinsMūzika: GRUVProducenti: Fjodors Bondarčuks, Dmitrijs RudovskijsŽanrs: asa sižeta filma

Lomās: Pjotrs Fjodorovs, Agnija Kuzņecova, Tatjana Kosmačova, Renata Piotrovski, Pjotrs Tomaševskis, Timofejs Karatajevs, Aleksejs VorobjovsRažošana: Art Pictures Studio

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu