Latvijas kinoteātros skatāma pasaulē augstu vērtētā filma «Ņujorkas ēnā»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 26. aprīļa Latvijas kinoteātros skatāma Dereka Sienfransa (Derek Cianfrance) drāma «Ņujorkas ēnā»  jeb «The Place Beyond The Pines». Filma stāsta par tēvu un dēlu attiecībām, par pagātnē pieņemtiem lēmumiem, kas krasi ietekmē tagadni.  «Ņujorkas ēnā» ir stāsts par tēvu, kas gatavs sava bērna nākotnes vārdā pārkāpt likumus. Filma liek aizdomāties un pašiem sev atbildēt uz jautājumu, vai spējam kontrolēt bērnu likteni un vai viņi nepieļaus mūsu jaunības kļūdas. 

Režisors Dereks Sienfranss nav apstājies pēc filmas «Blue Valentine» («Blue Valentine») sasniegumiem, tieši otrādāk – viņš turpina sadarbību ar vienu no jaunajiem, talantīgajiem aktieriem – Raienu Goslingu (Ryan Gosling). Divi talantīgi kino meistari atkal apvienojušies, lai piedāvātu skatītājiem metaforisku drāmu par divu paaudžu dzīvi neparasti klusajā un salīdzinoši mierīgajā Ņujorkas piepilsētā.

Filmas galveno varoņu neparedzamie likteņi satiekas gan pagātnē, gan nākotnē. Lēmumi ietekmē un radikāli maina gan tēvu, gan dēlu likteņus. Spēcīgais sociālais konteksts sniegs skatītājiem milzīgu emociju un izjūtu amplitūdu. Filmas veidotāji spējuši saglabāt intrigu līdz beigām. Tā filmu raksturo Bredlijs Kūpers (Bradley Cooper), viens no galvenajiem varoņiem. Filmu kritiķi norādījuši, ka Kūpera izpildījums ir labākais, kāds viņa karjerā jebkad pieredzēts.

Ar Kūpera tēlojumu nevar sacensties Raiens Goslings – viņa atveidotais personāžs Lūks ir filmas dzinējspēks. Piedzīvoju meklētājs ar tumšu pagātni, motociklists un sieviešu mīlulis. Tajā pašā laikā – arī mīlošs tēvs. Pateicoties Goslingam, filmā tika iekļauts varonis lūks. Strādājot kopā pie iepriekšējās filmas, Goslings izstāstīja režisoram savu sapni kādu dienu tēlot filmā, kur notiek bankas aplaupīšana ar motociklu. Tobrīd Dereks Sienfranss veidoja līdzīgu scenāriju. Pēcāk abi atzina, ka stāstam tiešām bija lemts īstenoties filmā.

Filmā piedalās vēl citi spēcīgi aktieri – Rejs Liotta (Ray Liotta), kas plašākai sabiedrībai zināms, pateicoties filmai «Goodfellas» («Labie puiši»), kā arī harizmātiskais Bens Mendelsons (Ben Mendelson), kas tēlojis filmā «Australia» («Austrālija»). Tāpat arī filmā piedalās skaistā Eva Mendesa (Eva Mendes), kas tēlojusi filmā «Hitch» («Hičs»).

«Ņujorkas ēnā» ir filma, kas veidota skatītājiem ar dažādu gaumi. Ikviens filmā atradīs sirdij tuvas epizodes un idejas. Pārdzīvojumu pilnās epizodes, kas piepildītas ar dramatiskiem vēstījumiem un grupas FAITH NO MORE mūziķa Maika Patona (Mike Patton) fantastisko un uzrunājošo mūziku, neatstās vienaldzīgu nevienu kino apmeklētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu