Kino «Rīga» piedāvās Eiropas filmu festivālu «EiroKinoKrāsas»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šopavasar 12 Eiropas valstis ir apvienojušās, lai «EUNIC» projekta ietvaros Latvijas skatītājiem piedāvātu tematiski izsvērtu filmu programmu kinofestivālā EiroKinoKrāsas, kas norisināsies Kino «Rīga» no 7.maija līdz 12.maijam ar papildus seansiem 14.maijā.

Festivāla «EiroKinoKrāsas» pamattēmas šogad ir vide un izvēle – šo jēdzienu plašākajā nozīmē, bet dominējošais festivāla filmu žanrs - trilleris. Vides tēma festivāla filmās tiek risināta saistībā ar ekoloģijas, dabas, apkārtējās vides problemātiku, kā arī tiek runāts par vidi sabiedrības un ģimenes kontekstā tipiski ar trillera žanram raksturīgiem paņēmieniem - nelielu asiņu piegaršu mutē. Izvēle, savukārt, visās festivāla filmās ir saistīta ar konkrētu indivīdu, vai cilvēku grupas rīcību jeb pilnīgi pretēji - bezdarbību nozīmīgās situācijās, kurām visam ir paliekošas sekas – brīžiem tīri personiskas, brīžiem globālas.

14 festivāla «EiroKinoKrāsas» programmas filmas Latvijā tiek izrādītas pirmo reizi. Visas «EiroKinoKrāsas» filmas ir guvušas starptautiskus panākumus dažādos filmu festivālos un tā ir unikāla iespēja par ļoti demokrātiskām cenām iepazīties ar katras festivāla dalībvalsts piedāvāto stāstu par vidi, izvēli un, jā, arī par atbildību.

7. maijā Eiropas filmu festivāls «EiroKinoKrāsas» startē ar vairākiem ievērības cienīgiem notikumiem. Plkst 19.00 festivālu atklās zviedru režisora Neilsa Ardena Opleva (Niels Arden Oplev) 2009. gada filma «Meitene ar pūķa tetovējumu», kas tapusi pēc tāda paša nosaukuma pasaules slavenās Stīga Lārsona grāmatas motīviem, un ļoti īsā laikā ir kļuvusi par vienu no visskatītākajām zviedru filmām.

7. maijā plkst. 22.00 ar Kannu kinofestivāla Grand Prix ieguvēju itāļu režisora Mateo Garones (Matteo Garrone) 2008.gada krimināltrilleri «Gomora» sāksies festivāla «Filmu Nakts», kurā visas nakts garumā par vienu biļeti 4Ls vērtībā būs iespēja redzēt 4 kriminālstāstus ar katrai valstij piemītošo kino valodas stilistiku un nacionālo temperamentu.

Kino «Rīga» mazajā zālē tiks demonstrētas kinofestivāla EiroKinoKrāsas programmā esošās dokumentālās filmas, 7.maijā plkst. 19.30 skatītājiem piedāvājot zviedru 2008.gada ceļojumu filmu «East Indiaman – Celjojums uz Ķīnu un atpakaļ» un plkst. 20.30 čehu atraktīvo stāstu par pilsētvides problemātiku «Auto*Mate».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu