LNT rādīs mīlasstāstu ar spraigu detektīvintrigu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai glābtu savu tēvu, viņai jāatklāj gadiem ilgi glabāti ģimenes noslēpumi. Un atslēga tam izrādās... viņa pati! Mīlasstāsts ar spraigu detektīvintrigu «Tēva noslēpumi» LNT kanālā no 4. marta darbdienās plkst. 16.30.

Jūle ir enerģiska un dzīvespriecīga, gatava savas dzīves lielākajam piedzīvojumam, par kuru sapņojusi tik ilgi un kam rūpīgi krājusi naudu, — ceļojumam apkārt pasaulei! Tikai vispirms meitene iegriezīsies dzimtajā pilsētā uz mātes dzimšanas jubilejas svinībām. No jaukās Baltijas jūras piekrastes pilsētiņas Vīsmāras Jūle pirms gadiem bēgšus aizbēgusi. Un tikai tad meitene atklās, ka tieši tur viņu gaida pavisam cita mēroga piedzīvojumi! Viņai būs jāuzņemas atbildība un jāglābj pašas tēvs — neko tādu Jūle vēl nesen pat iedomāties nespēja! Tikai mirkli pēc atgriešanās Jūlei jau atkal tiks atgādināts, kāpēc viņa devās projām — nesaskaņas ar māti Ingrīdu un mazpilsētas intrigas uzvirmo ar jaunu spēku. Un... neizbēgamā tikšanās ar Kaju, ar ko reiz Jūli saistīja pirmā mīlestība.

Ingrīda, kas vada ģimenes parfimērijas uzņēmumu kopā ar vīru, ir sašutusi, ka vīrs Oskars nav atgriezies uz viņas dzimšanas dienas svinībām. Taču sliktākās ziņas vēl ir priekšā — Oskara sekretāre Kristīna tiek atrasta nogalināta! Oskars kļūst par galveno aizdomās turamo. Jūle nespēj aizmirst to, cik uztraukts bija tēvs viņu pēdējā tikšanās reizē pirms divām dienām, kad parādījās pēkšņi un nodeva viņas rokās noslēpumainu bandroli, lūdzot to paglabāt. Jūle cer, ka bandrolē meklējamas atbildes uz viņas un izmeklētāju jautājumiem, taču tā tiek nozagta, pirms Jūle paspēj tajā ieskatīties...

Kristīnas nāves izmeklēšanu tiek uzticēts vadīt nevienam citam kā Kajam. Lai arī abu jūtas joprojām ir nenoliedzamas, Kajs iebilst pret Jūles nepārtraukto jaukšanos izmeklēšanā. Bet Ingrīda un Jūles brālis Torstens tikmēr ir spiesti glābt ģimenes uzņēmumu, kuram, izrādās, draud bankrots.

Ceļojums apkārt pasaulei būs jāatliek, taču tā vietā Jūli gaida cits ceļojums — tumšākajos viņas ģimenes noslēpumos un pašas dvēselē! Viņai būs jāmācās uzticēties savai mātei, vēl jāatrod patiesa mīlestība, jāstājas aci pret aci ar ienaidnieku, kurš nevilcināsies nogalināt, un jāatklāj noslēpums, kas uz visiem laikiem mainīs viņas likteni...

Galvenās lomas atveidotāja Anna Foja Kūnita par savu varoni stāsta, ka Jūles vissvarīgākā īpašība ir tiekšanās pēc brīvības un jaunām iespējām. Lūgta aprakstīt savu varoni pāris vārdos, Anna Foja Kūnita uzsver Jūles temperamentu, gribasspēku un emocionalitāti. Jūle uzdrīkstas riskēt un ir ļoti atklāta. Tikai no viena Jūle vairās kā no uguns — no atbildības. Lēmums atlikt ceļojumu, palikt Vīsmārā, lai palīdzētu tēvam, ir ļoti svarīgs. Bet vai viņai izdosies pierādīt to, par ko pati ir pilnīgi pārliecināta, — ka tēvs nav slepkava? Vai izdosies palīdzēt brālim Torstenam no jauna padarīt plaukstošu ģimenes uzņēmumu?

Vīsmārā Jūle sastop savu pirmo mīlestību — Kaju, kas no skolas puikas, kas viņš bija, abiem šķiroties, pieaudzis, kļuvis vīrišķīgs. Tas piesaista meiteni, viņa tiecas pēc šā vīrieša, kaut pati vēl nevēlas to atzīt. Taču ar tēvu saistītie notikumi nostājas starp abiem. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka Jūlei Berlīnē palicis draugs...

Anna Foja Kūnita ir izaugusi Berlīnē, pēc skolas ieguvusi aktrises izglītību Zalcburgā, kur arī palikusi strādāt teātrī, reizēm arī filmējoties. Taču 2005. gadā meitene atgriezās dzimtajā Berlīnē, kur pamazām viņas karjera sāk uzņemt apgriezienus. Seriāla «Tēva noslēpumi» brīvdabas ainas patiešām filmētas jaukajā Baltijas jūras piekrastes pilsētiņā Vīsmārā un tās apkaimē, pārējais — studijā Hamburgā. Jautāta, vai pie tik saspringta darba slodzes tiek galā ar liela daudzuma teksta iegaumēšanu, aktrise stāsta, ka tās ir vien koncentrēšanās jautājums. Daudz svarīgāk viņai šķiet domāt par to, kādas emocijas viņa vēlas nodot ar filmas starpniecību. «Tēva noslēpumi» nav jaunās aktrises Annas Fojas Kūnitas pirmais seriāls — dzimtajā Vācijā viņa jau ieguvusi vērā ņemamu atzinību ar Magdas Lēnas lomu seriālā «Sofija — līgava pret pašas gribu». Taču Jūle aktrisei ir ļoti svarīga, jo tā ir viņas pirmā galvenā loma televīzijas projektā, un tas ir jau pavisam citādi, viņai bijis jāpierod pie šīs domas.

Jautāta, vai nebaidās no «seriālu aktrises» zīmoga, kas varētu kaitēt profesionālajā jomā, jaunā aktrise apgalvo, ka nebaidās nenieka un jebkuru formātu uztver vienlīdz nopietni. Viņas moto esot: «Koncentrējies uz to, ko dari šobrīd, un nedomā jau par parītdienu!» Svarīgas viņai ir tikai trīs lietas — vai stāsts ir interesants, vai režisors ir labs un vai kolēģi ir profesionāļi. Ja tas viss ir, nav vairs svarīgi, vai runa ir par teātri, filmu vai televīzijas projektu. Vai tiešām nav nekādas atšķirības — spēlēt teātrī vai televīzijas seriālā? Aktrise atbild, ka atšķirība, protams, ir — metodēs: teātrī jāspēlē arī skatītājam pēdējā rindā, bet kameras priekšā atklājas pat vissīkākās nianses.

Raksturojot savu varoni, Svens Vāsners par Kaju stāsta: «Pretstatā Jūlei Kajs ir ļoti apdomīgs. Viņš ir labi ieredzēts, tiek uzskatīts par pozitīvu piemēru, jautru cilvēku. Ja Kajam ir kāda problēma, viņš sēžas uz sava motocikla, tāpēc neviens pat tā īsti nezina, cik melanholisks viņš patiesībā ir.» Jūli un Kaju gan nekādi nevar uztvert kā harmonisku pāri — Jūle nereti ir pārāk spītīga un stūrgalvīga. Abu attiecības nebūt nav vienkāršas. Turklāt abus sagaida arī pat traģiski starpgadījumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu