Kubiešu režisora Tomasa Gutjereza Aleas izcilākās filmas «DD kinoklubā»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 18. maija vakarā būs iespējams noskatīties divu izcilāko kubiešu režisoru Tomasa Gutjereza Aleas un Huana Karlosa Tabio kopīgi režisēto filmu «ZEMENE UN ŠOKOLĀDE», kas bija pirmā kubiešu filma, kas tika komerciāli demonstrēta ASV un izvirzīta «Oskara» nominācijai. Vēlāk pēc Māra Promberga komentāriem par filmām sekos Aleas izsmalcinātākais meistardarbs «ATMIŅAS PAR ATPALICĪBU».

  • Otrdien, 18. maijā plkst. 18.00

ZEMENE UN ŠOKOLĀDE / FRESA Y CHOCOLATERež. Tomass Gutjerezs Alea, Huans Karlos Tabio / Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos TabíoLomās: Horhe Perugorria, Vladimirs KružsKuba, Meksika, Spānija, 1994, 108 min.

Djego, naivs, izsmalcināts, homoseksuāls, skeptisks jauns vīrietis aizraujas ar jauno komunistu Davidu, kas aizspriedumaini aizstāv komunisma ideālus. Pēc sākotnēja noraidījuma un aizdomām Davids sāk apbrīnot nepiespiesto un brīvo domu lidojumu. Pretēji pastāvošajai neziņai un neiecietībai jauniešu vidū rodas brīnišķīga draudzība, kā arī Davids sastop savu pirmo sievieti.

Nominācija Oskara kinobalvai par labāko ārzemju filmu. Berlīnes starptautiskā filmu festivāla kinobalva «Sudraba lācis», nominācija «Zelta lācim». Sundance filmu festivāla īpašā žūrijas kinobalva.

  • Plkst. 20.30

ATMIŅAS PAR ATPALICĪBU / MEMORIAS DEL SUBDESARROLLORež. Tomass Gutjerezs Alea / Tomás Gutiérrez AleaLomās: Seržio Korrieri, Deizija GranadosaKuba, 1968, 97 min.

Turīgais pilsētnieks Seržio nolemj palikt Kubā, lai arī viņa sieva, vecāki un draugi pirms revolūcijas ir aizbēguši uz Maiami. Palicis viens jaunajā pasaulē, viņš novēro, kādas pārmaiņas norisinās un kādu ietekmi atstāj dzīve mazattīstītā valstī. Satiekot Elenu, viņš cenšas atsvaidzināt atmiņas par savu bijušo sievu līdz apjukumam neatrisinātu attiecību pārpratumā.

Viena no kubiešu visizsmalcinātākajām filmām, kas daudzu pasaulslavenu kino kritiķu filmu sarakstos ir iekļauta starp visu laiku labākajām filmām.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja: 2 LVL

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu