«2ANNU» Baltijas īsfilmu skatē pieķer Emburgas zēnus lopkautuvē

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

26. maijā kinoteātrī «Rīga» Starptautiskais īsfilmu festivāls «2ANNAS» aicina ielūkoties Baltijas īsfilmu skatē.

2010. gadā Baltijas īsfilmu skati veido 9 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jauno režisoru darbi no kuriem 4 ir tapuši Latvijā – filmu studijā «Rija» un Latvijas Kultūras Akadēmijā.

Paņem televizora pulti un sāc spiest kanālu pogas. Ātri...un bezjēdzīgi...ātri...un... bezjēdzīgi. Aizskaroši kā... Ieraugi bedri Kijevas centrā, Sarkangalvītes radinieci ar Napoleona sindromu, kaķi, kas dzīvo skapī, neesošu ciemu Lietuvā, pelēko čurksti un Emburgas zēnus lopkautuvē.

Baltijas īsfilmu skatē par Hannu Pro sagādāto balvu 1000 eiro sacenšas 9 īsfilmas:

BEDRE (JAMA)Igaunija, 2010, 23:34Režisors: Jiri SteiskalOperators: Jiri SteiskalProducents: Jiri Steiskal and Yuliya Sokolova«Pit-Hole» jeb «Яма» ir stāsts par neparastu Kijevas ģimeni, kas cīnās pret likuma nepilnībām nekustāmā īpašuma jautājumā. Natālija, ģimenes galva, cenšas saglābt savas ģimenes māju, kas tagad ir ieskauta modernu dzīvojamo māju aplenkumā. Turklāt, viņai ir jārūpējas par četriem bērniem, diviem vīriem un veselu ganāmpulku nejauku kazu...

ORANUSIgaunija, 2009, 14:00Režisors: Girlin Bassovskaja, Jelena Mari-LiisOperators: Ragnar NeljandiProducents: Arvo NuutPaņem televizora pulti un sāc spiest kanālu pogas. Ātri...un bezjēdzīgi...ātri...un... bezjēdzīgi. Aizskaroši kā...

KRIEVU IZMĒRS (VENE SUURUS)Igaunija, 2009, 16:40Režisors: Andrew BondOperators: Heiko SikkaProducents: Maie RosmannMaza igauņu ģimene dzīvo mierā, līdz viņu pagalmu sasniedz krievu inženieru bataljons, salaužot veco žogu. Zemnieki nolemj vērsties pie cara Pētera Pirmā, lai pieprasītu tiesu par žoga iznīcināšanu. Cars pats piesakās nākt un salabot žogu, kas zemniekos izraisa lielu prieku, bet, kā izrādās, viņi nezina nekā par Krievijas izmēriem.

SKATU MEKLĒTĀJS Latvija, 2010, 03:17Režisors: Pēteris NoviksOperators: Pēteris NoviksProducents: Vilnis KalnaellisAkls vīrs gaida, kad luksoforā iedegsies zaļā gaisma. Viņš redz vīzijas, kas atspoguļo viņa iekšējo pasauli un emocijas, ko izraisa viņa aklums. Vīrs piedzīvo sapni sapnī, kur nav nekādas saistības ar reālo pasauli.

SARKANAIS JĀTNIEKS Latvija, 2009, 02:40Režisors: Mārtiņš PauliņšOperators: Renārs ZālītisProducents: Vilnis KalnaellisHumorpilns stāsts par mazu meiteni ar Napoleona sindromu. Ar bērnišķu prieku viņa piejaucē ne tikai vilku, bet arī vecmāmiņu.

KAD ĀBOLI RIPOLatvija, 2009, 06:46Režisors: Reinis KalnaellisOperators: Reinis KalnaellisProducents: Vilnis KalnaellisKaķis dzīvo antīkā skapī kopā ar savu draugu peli. Vecpilsētā atrodas ābeļu lauks. Bet šogad, kad kaķis lasa ābolus, viss izvēršas pavisam neparasti. Pēkšņi augļu dārzā ieripo dīvaina ola...

PELĒKĀ ČURKSTE (Hallõgija)Igaunija, 2009, 06:22Režisors: Chintis LundgrenOperators: Chintis LundgrenProducents: Chintis LundgrenStāsts par lielo pelēko čurksti un tās savādajām izpausmēm, kas kopīgas ar dzeguzēm un strazdiem.

LERNAVANLietuva, 2009, 24:00Režisors: Marat SargsyanOperators: Vilius MačiulskisProducents: Jonas Špokas, Raimondas KyzisPēc ilgākas prombūtnes dzimtenē paciemoties nolēmuši tēvs un dēls. Tomēr par šo vietu neviens nav dzirdējis un tā nemaz neeksistē. Pēkšņi uzrodas autobuss, kas abus aizvedīs uz turieni. Tēvs un dēls ir vienīgie pasažieri, un pēc gara brauciena viņi nonāk vietā bez mājām, cilvēkiem, bez dabas un zemes... Tur ir tikai balti kalni kā balta, tukša lapa.

LOPKAUTUVE Latvija, 2010, 08:49Režisors: Jānis KrūmiņšOperators: Gatis GrīnbergsProducents: Ieva Kalniņa, Kristīne GusteAivars un Agnese ielaužas vietējā lopkautuvē, bet ne viss notiek tā, kā Aivars to ieplānojis. Viņam nāksies pierādīt savu vīrišķību un glābt gan sevi, gan draudzeni.

  • Seansa sākums: 26. maijā plkst. 19:00, K/t «Rīga» Valoda: ar tulkojumu uz latviešu valodu un angļu valoduIeeja: 2.10 Ls
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu