«DD kinoklubā»: Dienvidāfrikas režisora Džeimija Ujsa filmu vakars

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šī gada jūnijā Dienvidāfrikai nonākot visas pasaules uzmanības centrā, «Dirty Deal» kino klubs piedāvā ieskatu dienvidāfrikāņu kinematogrāfijā. Otrdien, 1. jūnijā būs režisora Džeimija Ujsa filmu vakars ar viņa divām ievērojamākajām filmām – «Dievi laikam sajukuši prātā» un «Dzīvnieki ir skaisti cilvēki». Saņemot vairākas godalgas un augstu vispasaules novērtējumu, Džeimijs Ujs pēc dažiem gadiem šīm abām filmām uzfilmēja arī otrās daļas.

  • Otrdien, 1. jūnijā plkst. 18.00

DIEVI LAIKAM SAJUKUŠI PRĀTĀ / THE GODS MUST BE CRAZYRež. Džeimijs Ujs / Jamie UysLomās: Mariuss Veijers, Sandra PrinsloBotsvāna, Dienvidāfrikas Republika, 1980, 109 min.

Šo, nelielas cilts iedzīvotājs pie Kalahari tuksneša, pirmo reizi savā dzīvē sastopas ar modernajām tehnoloģijām tukšas kokakolas pudeles izskatā. Jaunā parikte cilts iemītniekos drīz vien rada pavisam jaunas dusmu, skaudības un privātuma sajūtas. Šo nolemj doties līdz zemes malai, lai atbrīvotos no postošā rīka, kā rezultātā sastopas ar rietumu «civilizāciju».

Monreālas pasaules filmu festivāla kinobalva par vispopulārāko filmu, kā arī nominācija Cēzara kinobalvai par labāko ārzemju filmu.

  • Plkst. 20.30

DZĪVNIEKI IR SKAISTI CILVĒKI / ANIMALS ARE BEAUTIFUL PEOPLERež. Džeimijs Ujs / Jamie UysDienvidāfrikas Republika, 1974, 92 min.

Humora piesātināta dokumentālā filma par dzīvnieku sadzīvi Austrumāfrikas tuksnesī. Filmā tiek apskatīti visdažādākie dzīves aspekti no trallināšanas pa vietējo apkārtni, apreibināšanos ar sarūgušu ūdeni līdz precībām, kopdzīvi un dramatiskiem dabas untumiem. Apvienoti ar režisora Džemija Ujsa komisko skatījumu un lieliskiem stāstītāja komentāriem aizkadrā.

Filma ir ieguvusi «Zelta Globusa» kinobalvu par labāko dokumentālo filmu, kā arī nominēta kā dokumentālā filma ar vislabāko montāžu.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja: 2 LVL

Adrese: Maskavas iela 12/2, Rīga.Vairāk informācijas: «dirtydeal.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu