Īsfilmu festivāls «2ANNAS» eksperimentēs «Nabaklabā»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

24. maijā klubā «Nabaklab» norisināsies Starptautiskā īsfilmu festivāla «2ANNAS» otrais ievadpasākums ar iepriekšējo gadu labāko filmu programmu, kas apkopotas izlasē «Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens II».

Neatkarīgo īsfilmu kompilāciju veido 10 eksperimentāli, netradicionāli un konceptuāli stāsti par nāvi un laiku. Mēs visi mirsim. Pavisam drīz. Nāve mums seko katrā dzimšanas brīdī. Futūristi un eksperimentētāji jau aizsteigušies mums priekšā gūstot pavisam citu priekšstatu par pasauli, tās uzbūvi, formu un saturu. Vizuāli estētiski kino pinekļi, cilvēcīga izlīguma drupačas un kliedzoši manifesti. Tuvināšanās sev, nāvei un kino ne tikai kā mēdijam un mākslas produktam, bet jūtīgam eksperimentam. Kino ir miris, lai dzīvo kino!

Savukārt 25. un 26. maijā klubā «Nabaklab» norisināsies «2ANNU KINO NAKTIS», kur 2 nakšu garumā bez maksas būs iespēja ielūkoties 2ANNU Pūra lādē Vol.1 un Vol.2, 2010. gada ārpuskonkursa darbu izlasē, un komponista, rakstnieka Marģera Zariņa filmogrāfijā.

  • Īsfilmu programmas «Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens II» seansa sākums plkst. 19.00, seansa garums 1.30 h, seansa norise angļu valodā. Ieeja - bez maksas.

Līdzās «2ANNU KINO NAKTĪM» festivāla laikā norisināsies Baltijas īsfilmu skate, Starptautiskās konkursa skates «Pasaulīgo baudu dārzs», «Portrets x» un «Ainava ar krītošu ķirbi, meiteni un katafalku», Sema Špīgela Kino un Televīzijas skolas viesprogramma «Izraēla tuvplānā», Performanču grupas C.N.O.P.T ekscentrisko video programma un muzikāli vakari klubā TAKA kopā ar Viestartu Gailīti, Tomu Auniņu, Remo Randver (EE) u.c.

  • Šogad festivāls saviem skatītājiem sagādājis īpašu pārsteigumu – visi filmu seansi un muzikālie priekšnesumi klubā «Nabaklab» un kafejnīcā «Taka» ir bez ieejas maksas. Savukārt biļetes uz skatēm kinoteātros ir par īpaši draudzīgām cenām – LVL 2.00 un 2.10. Biļetes uz kino seansiem iespējams iegādāties kinoteātra «Rīga» un «K.Suns» biļešu kasēs.

Vairāk: «2annas.lv».

  • FILMU PROGRAMMA: «Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens II»

DESTINATION FINALEVācija, 2008, 9.15Režisors: Philip Widmann

Bijušās Saigonas pilsētas teritorijā atrasts kino lentas oriģinālmateriāls no aptuveni 1964. gada. Kāds vīrietis apceļo Eiropu. Neilgi pēc šī materiāla tapšanas Amerika iesaistās Vjetnamas karā.

FAWNAustrija, 2007, 6.12Režisors: Christoph Rainer

Nespodri izgaismotas attēla lauskas. Nenoteiktas kustības. Un meitene, rekonstruējot savas attiecības ar atblāzmai līdzīgo pasauli.

SILENCEVācija, 2008, 3.13Režisors: Ava Lanche

Mūsu tagadne arī reiz kļūs par vēsturi, kuru atcerēsies un vērtēs tie, kas nāks pēc mums. Un klusēšana, kā zināms, ir skaļāka par vārdiem…

REALITY SHOWMeksika, 2007, 16.30Režisors: Federico Schmucler

Ramons Čavess televizijā ierauga situāciju, kas liek viņam pieņemt lēmumus, kuri izmainīs viņa paša dzīvi, bet varbūt arī nē....

ABIGAILLielbritānija, 2005, 10.00Režisors: Tony Comley

Krīt lidmašīnas, dzied Jēzus un skaistas stjuartes risina savas ieilgušās attiecības.

THE ATTACK OF THE ROBOTS FROM NEBULA 5Spānija, 2008, 6.20Režisors: Chema Garcia Ibarra

Iznīcība nav apturama, ļoti drīz visi mirs. Tomēr roboti no planētas Nebula 5 ir devuši Zemei pēdējo iespēju visu sākt no jauna. Ir viena vieta. Viens laiks. Un tikai viens izredzētais, kurš var izglābt vēl dažus citus.

CODDLED BIRDSASV, 2008, 8.39Režisors: Jocelyn Spaar

Mondo stilā ieturēta Z kategorijas filma pēc pasakas «Ansītis un Grietiņa» motīviem. Divi «bērni» aizbēg no saviem despotiskajiem, savtīgajiem vecākiem, bet nejauši nonāk dīvainā, nolaistā mājā. Rupji pārtraucot divu raganu attiecību intīmo gaisotni, tikšanās kulminē rijīguma raisītā kulinārā katastrofā.

ELEFANT BOYNīderlande, 2007, 13.00Režisors: Willehad Eilers

Īsfilma par bedru rakšanu, brīvo laiku un melna ziloņpuikas augšanu.

L.H.O.Vācija, 2007, 3.00Režisors: Jan Zabeil

Teksasa, 1963. gada novembris: skolas grāmatu noliktavas darbinieks. Šautene. Negadījums veido vēsturi...

È FINITA LA COMEDIABeļģija, 2007, 13:00Režisors: Jean-Julien, Olivier Collette Tollet

Mašīna. Tēvs un dēls lēnām uzsāk sarunu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu