Ģirtu Jakovļevu 70. jubilejā sveiks ar jaunu portretfilmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 22. jūnijā, plkst. 19:30 LTV1 ēterā būs jaunas portretfilmas pirmizrāde. Tās nosaukums – «Ar vēju matos». Videofilma tapusi, godinot aktieri Ģirtu Jakovļevu 70. jubilejā.

Ir lietas, kas nepāriet. Baltas rozes pēc izrādes, humora dzirksts acīs, staltums sievietes klātbūtnē un pašcieņa, ar kādu viņš runā par dzīvi. Šobrīd Ģirts Jakovļevs ir elegants kungs ar mazu sunīti un tētis diviem pusaugu puikām. Un vēl tēvs diviem pieaugušiem cilvēkiem. Visu latviešu Baibiņu Uldis, kurš lika sajust trīsas vīrišķības klātbūtnē. Viņš ir talantīgi tēlojis plenčus kino un teātrī, bet vēl nekad - večus. Varbūt nepiestāv, varbūt negrib. Viņš ir bijis Lilioms, Velsas princis, Dons Žuans, Napoleons.

«Viņš ir viens no visu laiku labākajiem Dūdariem «Skroderdienās «Silmačos"», vismaz manai paaudzei. Šogad uz Jāņiem būs jauns Skroderdienu iestudējums. Jakovļevs ies līgot un dejos kadriļu. Tā, kā to var tikai viņš. Ar stāju, azartu un iekšēju kaislību. Viņa humora izjūta ieguvusi smeldzes stīgu. Bet tas nekas. Mēs ķersim mirkļus un vēju. Mēs pieturēsimies pie mīlestības, ko dod un ņem,» stāsta videofilmas scenārija autore un žurnāliste Daira Āboliņa. Kopā ar viņu pie jaunās videofilmas strādājusi režisore Agita Cāne un operators Egils Kurpnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu