LNT rādīs šokējošā un izaicinošā «Dekstera» jaunās sērijas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā sezonā seriāls «Deksters» kļuva par vienu no televīzijas visšokējošākajiem un kvalitatīvākajiem trilleriem, izpelnījās kulta seriāla statusu.

«Deksters» nozīmē smalki izstrādātas sižeta līnijas, kurās ik mirkli var gaidīt šokējošus pavērsienus. Tas nozīmē arī niansētus raksturus, saturīgus dialogus, izcilu aktieru darbu — nav šaubu, tas ir visaugstākās kvalitātes seriāls!

Savus fanus «Deksters», kas dažādās aptaujās ierindots starp visu laiku vislabākajiem televīzijas seriāliem, nepievils — arī 2. sezonā katrs sižeta pagrieziens būs neparedzami biedējošs, tā galvenais varonis — intriģējošs un šausminošs vienlaikus.

Skandalozā, izaicinošā seriāla jaunās sērijas LNT kanālā no 16. februāra pirmdienās ap plkst. 23.00! «Deksters» joprojām būs ļoti īpašs!

Jau pašā jauno sēriju sākumā līdz šim tik savaldīgais un par sevi pārliecinātais Deksters, kas nav radis pie neveiksmēm, cieš vienu pēc otras: pagājušas jau 38 dienas, kopš viņš izdarīja savu liktenīgo izvēli — izglāba māsu Debru un ar nāvi sodīja nežēlīgo ledusmašīnas slepkavu — savu paša brāli. Kopš tās pašas dienas seržants Doukss ir neatlaidīgi un nenogurstoši visur sekojis Deksteram — tā neskaidrās aizdomas, ka ar kolēģi kaut kas īsti nav kārtībā, ir intensīvākas nekā jebkad. Par laimi, bez reāliem pierādījumiem... pagaidām.

Dekstera apsēstība viņu nomāc arvien vairāk, taču, kad izdevība beidzot rodas, puisis atklāj, ka gluži neizskaidrojamā kārtā vairs nespēj nogalināt. Izmisīgi grib, ir tam gatavs, taču... nav spējīgs! Jau divi no tiem, kas gadījušies zem viņa naža, tiek brīvībā! Stresa dēļ Deksteram nekas nesanāk arī gultā. Turklāt Rita, kuras bijušais vīrs tiek nogalināts cietumā ieslodzīto kautiņā, šķiet, vairs nav tik pārliecināta, ka Pols meloja, kad mudināja neuzticēties Deksteram. Bet tas vēl nav visšokējošākais — okeāna dzelmē tiek atrasta Dekstera slepenā upuru «kapsēta» — 30 atkritumu maisi ar līķiem! Un Debra, kas, lai arī beidzot atgriežas darbā, tomēr joprojām nespēj attapties no Braiena nodarījuma, šķiet sajūsmināta — ja viņai būs iespēja notvert vēl briesmīgāku noziedznieku par ledusmašīnas slepkavu, tad varbūt beidzot izdosies atgūt mieru.

Vai tiešām nenovēršami tuvojas brīdis, kad Deksters tiks atmaskots, — brīdis, kuram viņš gatavojies visu savu dzīvi? Cik ilgi vēl izdosies noslēpt patiesību tagad, kad izmeklēšanu pārraudzīt atsūtīts FIB aģents Frenks Landijs (slavenais aktieris Kīts Keradains), kas ir pilnīgi pārliecināts — nav nekā tāda kā ideāls noziegums, pilnīgi visi noziedznieki pieļauj kļūdas un agrāk vai vēlāk tiks atmaskoti!

Galvenās lomas atveidotājs Maikls K. Hols, kura meistarību, iezīmējot galvenā varoņa dualitāti, piešķirot tiešām interesantu personību emocionāli tukšai čaulai, padarot maniakālu slepkavu par iemīļotāko televīzijas tēlu, tiek slavēta un apbrīnota, stāsta: «Jā, Deksters jaunajā sezonā neapšaubāmi ir mainījies. Zaudēt vienīgo cilvēku, kura priekšā varēja būt patiess, kas viņu varēja pieņemt tādu, kāds ir, — tas noteikti atstāj dziļas pēdas.» Otrs aspekts — ja seriāla pirmās sezonas sērijas pēc struktūras sekoja Džefa Lindseja arī latviski izdotā kulta romāna «Melno sapņu Deksters» («Darkly Dreaming Dexter») stāstam, otrajā sezonā stāsts jau ir pats par sevi. Un viņu kā aktieri ļoti iedvesmojot redzēt scenāristus strādājam ar tādu sajūsmu par iespēju ienirt vēl neizpētītos ūdeņos.

Šķiet, seriāla pirmās sezonas milzu panākumus bez teicama melnā humora nodrošināja visvairāk jau galvenā varoņa unikalitāte — «Deksters» iznīcina daudzus kopš «Jēru klusēšanas» dziļi iesīkstējušus stereotipus par maniakāliem slepkavām. Taču Deksters ir kas daudz vairāk par savādu antivaroni. Viņš ir patiešām meistarīgi izveidots un izstrādāts, katra seriāla detaļa — jau sākot ar Maiami vienmēr saulainajām dienām un tumšajām naktīm, kas kalpo par aizsegu slēptāko dziņu apmierināšanai, — katrs mazāk svarīgs tēls izceļ Deksteru.

Pagājušās sezonas stāsta centrā bija duelis starp diviem slepkavām. Šajā sezonā tā vairāk būs iekšēja cīņa, dziļāka rakstura izpēte, jauni atklājumi. Lai arī nekas necilvēcīgais Deksteram joprojām nav svešs, arvien biežāk parādās pa kādai norādei, ka viņš sāk mainīties. Tīkli savelkas ap Deksteru, un ir patiesi aizraujoši vērot, kā šis mūžīgais jūtu neskartais, nožēlu nepazīstošais paškontroles iemiesojums apjauš līdz šim svešās emocijas: bailes, vainas apziņu, dusmas.

Vai arī kaisli? Jo vēl jaunā seriāla sezona iezīmēs vienu no atmiņā vispaliekošākajām liktenīgajām sievietēm televīzijas pasaulē! Ar brīvdomīgo mākslinieci Lailu (daiļās britu aktrises Džeimijas Marijas atveidojumā), kas nepazīst nekādus ierobežojumus, Deksters iepazīsies nodarbībās no narkotikām atkarīgajiem! Tieši viņa, šķiet, saprot viņu labāk nekā jebkurš cits. Taču par kādu cenu! Kad Deksters izlems Lailu pamest, atklāsies, ka šī sieviete spēj būt bīstamāka pat par viņa paša apsēstību!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu