«100 g kultūras» aicina balsot par labāko Latvijas monētu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LTV1 raidījums «100 g kultūras» sadarbībā ar Latvijas Banku izveidojis videoskices, kurās skatītāji tiks iepazīstināti ar 2008. gadā tapušajām jubilejas un piemiņas monētām.

Pirmais raidījums, kas būs veltīts monētu mākslai un kur tiks demonstrēta arī pirmā videoskice, LTV1 ēterā būs nākamtrešdien, 18. martā, plkst. 19.30.

«Mūsu monētas veido labākie latviešu mākslinieki un tēlnieki, un itin bieži tās saņem balvas starptautiskās izstādēs, jo monētu mākslinieciskā vērtība Latvijai ļauj izcelties citu valstu vidū,» atklāj raidījuma «100 g kultūras» projekta vadītāja Ieva Rozentāle. Viņa arī uzsver, ka kopumā 2008. gadā Latvijā tapušas sešas monētas. Tā veltītas Latvijas valstij, Dziesmu svētkiem, Hanzas pilsētām, Limbažiem, Latvijas 90. jubilejai, basketbolam, kā arī tādam poētiskam jēdzienam kā laime.

Par katru no šīm monētām raidījuma radošā komanda izveidojusi mazu stāstu. Jau no 18. marta videoskices būs skatāmas raidījumā «100 g kultūras», turklāt raidījuma veidotāji aicina ikvienu piedalīties aptaujā, lai noteiktu gada izcilāko, emocionālāko, oriģinālāko un tematiski saistošāko monētu.

http://www.ltv1.lv

Visvairāk balsu ieguvusī monēta un tās autori saņems godalgu «Latvijas gada monēta 2008». Savu balvu kādai no monētām piešķirs arī Latvijas Televīzijas raidījums «100 g kultūras».

Aptaujas rezultāti tiks paziņoti 20. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu