Turpmāk kino forums «Arsenāls» būs katru gadu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Saules apspīdēta un liega vējiņa veldzēta, šodien uz «Rietumu bankas» jumta norisinājās Starptautiskā Kino foruma «Arsenāls» preses konference – pirmais pasākums, kas ievadīja šī rudens kino svētku gaidīšanu.

Kā jau ierasts, «Arsenāla» gaidīšanu aizsāk «Arsenāla» tēva Augusta Sukuta vārda dienas svinības. Stilizētā filmēšanas laukumā beidzot atklājās noslēpumi – kas tad īsti gaidāms šī rudens grandiozākajā Latvijas kinovides pasākumā. Preses konferenci sāka ekspremjers un viens no «Arsenāla» dibinātājiem, atklājot, ka «Arsenāls» turpmāk notiks katru gadu!

Uzsverot lieliskās attiecības, kas daudzu gadu gaitā izveidojušās starp «Arsenālu» un tā partneri «Rietumu banku», Rietumu bankas Labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna uzteica gan lielisko sadarbību, gan pauda pārliecību, ka ar bankas atbalstu «Arsenāls» labu kino rādīs arī turpmāk.

«Arsenāla» direktore Sonora Broka pieteica gan šī gada foruma mākslinieces Maijas Kurševas veidoto plakātu, gan arī tēmu – tā ir Japāna, un austrumnieciski motīvi cauraudīs arī šī gada «Arsenāla» īpašos notikumus. Uz Rīgu brauks Japānas «jaunā viļņa» režijas leģenda – Jošišige Jošida un viņa sieva Mariko Okada, kas būs gan «Arsenāla» viesi, gan labprāt atbildēs uz skatītāju jautājumiem pēc retrospektīvās programmas seansiem.

«Arsenāla» programmu grupas vadītāja Šarlote Līduma turpināja atklāt «Arsenāla» kārtis: īpašie notikumi būs gan Vernera Hercoga un Klausa Kinski pēdējais kopdarbs – filma «Cobra Verde» (1987) un Tonija Ričardsona 1962. gadā tapusī drāma «Gargabalnieka vientulība» (The Loneliness of the Long Distance Runner), pieminot šīs filmas scenārija autora Alana Silito (Allan Silitoe) aiziešanu mūžībā. Kā ierasts, konkursa programma un Baltijas skate – unikāla iespēja vienuviet redzēt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kino – gan dokumentālās, gan mākslas, gan animācijas filmas. Latviešu kinoveidotāji sola «Arsenālā» pirmizrādīt arī jaunus pašmāju darbus. Kādus? – Tas pagaidām vēl noslēpumā tīts...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu