Latviešu dokumentālā filma iekļauta prestižā filmu festivāla programmā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma «Pasaules skaņa» iekļauta prestižā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāla programmā (2010.gada 18.-24.oktobris, Leipciga, Vācija).

Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma «Pasaules skaņa» (filmu studija «Mistrus Media») iekļauta 53. Starptautiskā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāla «DOK Leipzig» oficiālajā konkursa programmā «Generation DOK» - starptautiskie jaunie dokumentālā kino talanti.

Starptautiskais Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāls ir viens no pasaules vadošajiem starptautiskajiem dokumentālo un animācijas filmu festivāliem, kura programmā tiek iekļautas mākslinieciski augstvērtīgas dokumentālās un animācijas filmas.

Dokumentālā filma «Pasaules skaņa» ir savdabīgs ceļojums apkārt zemeslodei klasiskās laikmetīgās mūzikas pasaulē, tiekoties ar komponistiem, kuri, diriģenta Māra Sirmā un kora «Kamēr» aicināti, komponēja dziesmas Saulei, lai tās atskaņotu vienotā koncertprogrammā. Apzinoties, ka mūziku ar vārdiem izskaidrot nav iespējams, filma piedāvā ieskatīties mūzikas tapšanas brīnumā vizuāli un muzikāli piesātinātā veidā.

«Pasaules skaņa» pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2010. gada aprīlī kinoteātrī «Rīga». Filma un tās veidotāji ir izvirzīti «Dienas gada balvai kultūrā 2010».

Dokumentālo filmu «Dzimis Rīgā» veidota filmu studijā «Mistus Media», režisori Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, montāžas režisori Andra Lejniece un Dāvis Sīmanis, datorgrafika Edmunds Jansons, producenta asistente Līga Gaisa, producente Inese Boka-Grūbe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu