Rīgas ostas 810. jubileja - TV tiešraidēs

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 21. augustā, Latvijas Televīzija visas dienas garumā atspoguļos Rīgas svētku ietvaros notiekošās Rīgas brīvostas 810. jubilejas svinības. Tiešraides LTV1 ēterā sāksies jau no plkst. 10.00, aptverot visus daudzveidīgos svinību pasākumus.

Tiešraidēs no Bastejkalna jutīsim līdzi Kanāla regates dalībniekiem. Sacensībās ar ūdens velosipēdiem, kas notiks posmā no Bastejkalna līdz Operas tiltiņam, kopā ar daudzu Latvijas uzņēmumu komandām cīnīsies arī Latvijas Televīzijas izlase. Jautrās sacensības mīsies ar atraktīviem komandu priekšnesumiem.

Tiešraidēs no AB dambja varēsim sekot Latvijas čempionātam ūdensmotocikliem «Ostas kauss», kurā piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kā arī airēšanas regatei «Ostas Airi».

Tāpat skatītājus gaida ieskats diennakts basketbola turnīrā «Krastu mačs», kurā par Rīgas Brīvostas pārvaldes (RBP) ceļojošo kausu sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.

Plkst. 19.00 sāksies tiešraide no 11. Novembra krastmalā notiekošā Intara Busuļa koncerta.

LTV1 tiešraidē redzēsim arī īpašo Rīgas svētku brīdi – plkst. 20.14 11. Novembra krastmalā svētku viesi vienosies kopīgā pasākumā, simboliski ieskandinot laiku līdz 2014. gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Pēdējā tiešraide no 11.novembra krastmalas sāksies plkst. 22.35, lai plkst. 23.00 sagaidītu svētku kulmināciju – Rīgas svētku-2010 uguņotāju sacensības.

Tiešraižu laikā skatītāji varēs ielūkoties arī Rīgas brīvostas vēsturē, uzzinot, kāda gadsimtu gaitā ostai bijusi nozīme Rīgas pilsētas attīstībā.

Kopā ar LTV1 skatītājiem būs Ketija Dombrovska un Uģis Joksts, kuri vadīs tiešraides no Bastejkalna un 11. Novembra krastmalas, bet par visu svarīgāko AB Dambī ziņos Armands Tripāns.

Bet svētdien, 22. augustā, tūlīt pēc Nakts ziņām būs iespējams noskatīties Rīgas brīvostas jubilejas svinību kopsavilkumu jeb dienasgrāmatu.

Līdz ar Rīgas brīvostas jubilejas tiešraidēm LTV1 plānotajā programmā gaidāmas izmaiņas. Mārtiņa Rītiņa jaunāko raidījumu ciklā «Kas var būt labāks par šo?” skatītāji varēs noskatīties plkst. 11.00, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerta «Mana zeme - zemīte skaistā» atkārtojums ēterā būs plkst. 11.45, bet «Latvijas šlāgeraptauja 2010» – plkst. 21.30.

LTV atgādina, ka no 20. līdz 22. augustam katru vakaru pēc «Panorāmas» raidījumā «Rīga svin» skatītāji varēs ielūkoties arī Rīgas svētku daudzajos notikumos, uzzinot karstākos jaunumus un iejūtoties svētku dalībnieku, skatītāju un organizētāju noskaņojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu