LTV1 veidos reportāžas no akcijas «Sirdspuksti Baltijai», aicinot ikvienu kļūt par reportieri

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ visa Baltija atzīmē unikālās akcijas «Baltijas ceļš» 20. gadadienu. Tās kulminācijā – Baltijas vienotības skrējiens «Sirdspuksti Baltijai», kura atspoguļošanā īpaša loma būs Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam. Tieši LTV žurnālisti rūpēsies par to, lai ikvienā mājā ienāktu neparastā notikuma gaisotne un skatītāji visā Latvijā justos kā unikālās akcijas dalībnieki.

www.kinokino.lv

Projekts «Sirdspuksti Baltijai» 22. augustā sāksies Tallinā un Viļņā, bet finišēs 23. augusta vakarā plkst. 20 Rīgā pie Brīvības pieminekļa. 671 kilometru garais maršruts sadalīts viena kilometra stafetes posmos, un ikviens baltietis ir aicināts pievienoties vadošajiem skrējējiem savā izvēlētajā kilometrā. Šim ceļam sekos LTV Ziņu dienesta žurnālisti Gundars Rēders (Latvijā), Kristaps Pētersons (Igaunijā) un Judīte Čunka (Lietuvā), un tiešraides LTV1 ēterā sestdien, 22. augustā, būs skatāmas plkst. 12.55, 15:50, 17:00, 18:55 un 22:55, savukārt svētdien, 23. augustā - plkst. 10:00, 14:05, 16:30, 18:00, 18:55, no plkst. 19:20 skatītājus gaida centrālā tiešraide no Brīvības pieminekļa.

Baltijas ceļa atcere iezīmēsies arī LTV rīkotajā vērienīgajā atbalsta akcijā «Top Latvijas Likteņdārzs!», kas LTV1 tiešraidē no Kokneses visas dienas garumā risināsies 23. augustā. Tieši 19:00 te skanēs leģendārā dziesma «Atmostas Baltija», lai veidotu tiltu uz tiešraidi no Baltijas vienotības skrējiena noslēguma pie Brīvības pieminekļa, kas sāksies plkst. 19:20.

«Sirdspuksti Baltijai» notiek, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un lai pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju. Kā zināms, triju Baltijas valstu spēju vienoties plašā un simboliskā akcijā, lai sasniegtu savu mērķi – neatkarību no padomju varas, kā īpašu sasniegumu atzinusi arī starptautiskā sabiedrība, akcijas «Baltijas ceļš» dokumentālo mantojumu iekļaujot UNESCO programmas «Pasaules atmiņa» starptautiskajā reģistrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu