Jaunākās latviešu filmas bibliotekās varēs skatīties bez maksas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu kino turpmāk ar skatītāju būs īpašas attiecības - 874 publiskajās bibliotēkās visā valstī nodrošināta iespēja apmeklētājiem bez maksas noskatīties pēdējo gadu labākās Latvijas filmas.

Projekts tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas, tā realizēšanā sadarbojas divas valsts aģentūras – Nacionālais Kino centrs (NKC) un Kultūras informācijas sistēmas (KIS). Projekta būtība – kopš 2009. gada februāra, kad jaunā iniciatīva sākusi darboties testa režīmā, ikviens bibliotēkas apmeklētājs visā Latvijā var bez maksas noskatīties filmas, kas atlasītas pēc kvalitātes kritērijiem (izlasē iekļauti darbi, kas nominēti vai apbalvoti Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps).

www.filmas.lv

Nacionālā Kino centra direktore Ilze Gailīte Holmberga atzīst, ka filmas Latvijā uzņem arvien vairāk, bet kinoteātru un kinoekrānu skaits dramatiski samazinās (1990. gadā Latvijā bija 90 kinoteātri ar 1103 ekrāniem, 2008. gadā – 15 kinoteātri ar 50 ekrāniem). ). Tā kā Latvijas filmu izplatīšana nav komerciāli izdevīga, skatītājs zaudē sasaisti ar nozarē notiekošo, tāpēc pirms pusotra gada dzimusi ideja padarīt Latvijas filmas pieejamas publisko bibliotēku tīklā.

«Vides Filmu studijas» vadītājs Uldis Cekulis savukārt uzskata, ka ilgtermiņā šis projekts ir iespēja mainīt stereotipus par Latvijas filmām, kas skatītājam līdz šim bijušas praktiski nepieejamas. Toties turpmāk iegūs arī visa filmu nozare, jo skatītājs, iepazinis līdzšinējo Latvijas kino piedāvājumu, ar nepacietību gaidīs jaunas filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu