«Graustu miljonārs» saņem astoņus «Oskarus»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā naktī Losandželosā sadalītas kino pasaules prestižākās balvas — «Oskari». ASV Kinoakadēmijas ceremonijā Holivudā svētdien, kā jau tika prognozēts, triumfēja Denija Boila drāma «Graustu miljonārs» («Slumdog Millionaire»), kas saņēma «Oskaru» kā gada labākā filma, bet Denijs Boils tika atzīts par gada labāko režisoru.

Kategorijā «Labākais aktieris» uzvarēja Šons Pens par veikumu filmā «Milk», viņam šis ir otrais «Oskars» (pirmo aktieris saņēma par darbu filmā «Noslēpumu upe» («Mystic River») 2003. gadā). Labākās aktrises balvu saņēma Keita Vinsleta par lomu filmā «Lasītājs» («The Reader»). Šis aktrisei ir pirmais «Oskars», kaut nominēta tam bijusi kopumā sešas reizes, arī par darbu filmā «Titāniks».

Kategorijā «Labākā otrā plāna aktrise» uzvaru guva Pēnelope Krusa par tēlojumu filmā «Vikija, Kristīna, Barselona». Par labāko otrā plāna aktieri tika atzīts nu jau aizsaulē aizgājušais austrāliešu aktieris Hīts Ledžers, kam «Oskars» piešķirts par darbu filmā «Tumšais bruņinieks». Viņa vietā saņemt balvu uz skatuves kāpa aktiera ģimene.

«Graustu miljonārs», kas uz «Oskariem» pretendēja 10 nominācijās, ieguva balvu arī kategorijā «Labākā oriģinālā dziesma», «Labākā oriģinālā mūzika», «Labākā montāža», «Labākais skaņas celiņš», «Labākais operatora darbs», «Labākais adaptētais scenārijs».

Par labāko animācijas filmu tika atzīta «WALL-E».

«Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu», kas Amerikas Kinoakadēmijas balvām tika nominēts 13 kategorijās, ieguva trīs salīdzinoši nenozīmīgas balvas: par labākajiem vizuālajiem efektiem, labāko grimu un labāko mākslinieka darbu.

Savukārt par labākajiem tērpiem godalgota tika laikmetīgā drāma «Hercogiene».

Latvijas TV skatītāji «Oskaru» pasniegšanas ceremoniju varēs skatīties šovakar kanālā TV6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu