Lietuvā nofilmēts Holivudas grāvējs

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Yahoo.news.com

Politisku iemeslu dēļ Cviks ar savu komandu nedevās filmēt uz Baltkrieviju. Baltkrievijas prezidentam Lukašenko Rietumos ir slikta slava viņa apšaubāmo valsts vadīšanas metožu dēļ, tāpēc filmēšanas komanda atrada ideālas filmēšanas vietas kaimiņvalstī Lietuvā, kur nofilmēta praktiski visa filma. Gandrīz visa filmas darbība norisinās mežos, tāpēc paviljonos filmētu kadru filmā praktiski nav.

Producēšanas darbi noritēja Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, tikai aptuveni 120 jūdzes no vietas, kur norisinājās patiesie notikumi.

Režisors Cviks par filmēšanas vietu teicis: «Meži ir tieši tādi paši kā Baltkrievijā, arī purvi»

Viļņā Otrā pasaules kara laikā atradās ebreju kvartāls, kas tika iznīcināts, tagad mežā ir masu kapi, kas kļuvuši par piemiņas vietu kritušajiem.

Filmēšana Viļņā un tās apkārtnē atļāva otrā plāna lomās uzaicināt arī krieviski runājošus slāvu izcelsmes aktierus, masu skatos piedalījās arī pēcteči tiem, kurus savulaik izglāba filmas galvenie varoņi - 3 brāļi.

Filmēšanas apstākļi gan esot bijuši skarbi (filma tika uzņemta laikā no 2007. gada augusta līdz decembrim)- maz saules, daudz lietus, sniega un aukstuma.

Cviks atceras, ka Danielam Kreigam šķitis, ka viņš savu komandu tādos apstākļos iedzinis speciāli. Cviks tiešām ir pārliecināts, ka īsts aukstums palīdzējis aktiertēlojumam.

Viļņā jau iepriekš uzņemts atzinību ieguvis kino, piemēram» HBO miniseriāls «Elizabete I» ar Helēnu Mirrenu galvenajā lomā un nesenais neatkarīgais trilleris «Transsiberian»

Filmas «Nepakļaušanās» budžets ir aptuveni 35 miljoni ASV dolāru, un tas bija Lietuvā lielākais producētais Holivudas projekts.

Kaut arī traucējusi birokrātija un kultūratšķirības, filmēšanas komanda ar darbu ir apmierināta.

Filma jau nominēta «Zelta Globusam», tās pirmizrāde ASV gaidāma 16. janvārī. Latvijā «Nepakļaušanās» gaidāma 20. februārī

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu