Latviešu animācijas filma iekļauta Berlīnes filmu festivāla konkursā.

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau tradicionāli Latvijas animācijas filmas tiek atzinīgi vērtētas ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Jaunā latviešu animācijas īsfilma «Kad āboli ripo» ir iekļauta 59.Berlīnes Filmu festivāla sadaļas «Generation» konkursa programmā un februāra sākumā piedzīvos pasaules pirmizrādi festivāla ietvaros Vācijā.

Programmas atlasei bija pieteikti vairāk kā 1000 darbi. Šoreiz studijā «Rija» veidotā animācijas īsfilma ir vienīgā no Baltijas valstu filmām, kas atlasīta konkursam un starp 18 spēles un animācijas īsfilmām uz Berlīnes kinoteātru ekrāniem uzsāks sacensību par Berlināles Kristāla Lāci.

«Kad āboli ripo» ir režisora Reiņa Kalnaella debija animācijā, 7 minūšu pasaka par kaķi un peli, kas draudzīgi sadzīvo piepilsētas ābeļdārzā. Mākslinieku Andreja Prigičeva un Laimas Puntules zīmuļa tehnikas piedāvātais vizuālais risinājums un komponista Kārļa Lāča mūzika grezno savdabīgo īsfilmu. Bērniem domātā filmiņa tapusi, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes finansiālajam atbalstam. Filmas pirmizrāde Latvijā paredzēta martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu