Terijs Giljamss sācis darbu pie filmas par Donu Kihotu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Terijs Giljamss pabeidzis darbu pie filmas «The Imaginarium of Doctor Parnassus» un, kā solījis, sācis strādāt pie «Cilvēka, kas nogalināja Donu Kihotu» («The Man Who Killed Don Quixote»). Šī ir jau otrā reize, kad režisors ķeras pie šā projekta.

Pirmo reizi Giljamss darbu pie projekta neveiksmīgi sāka 2001. gadā. Vispirms vētra aizpūta filmas dekorācijas, tad slimnīcā nokļuva galvenās lomas atveidotājs. Filmēšana tika apturēta, un scenārijs nokļuva apdrošināšanas kompānijas īpašumā. Izpirkt to režisoram izdevās tikai nesen. Kad tas bija noticis, režisors to tūlīt sāka pārrakstīt.

«Darbu pie scenārija pārstrādes sākām pagājušajā nedēļā,» žurnālam «Empire» teicis režisors. «Kad beidzot to atpirkām, es pārlasīju šo lielisko scenāriju un sapratu, ka to vajadzēs nedaudz palabot. Ļoti ceru to pabeigt nākammēnes.»

Pirmajā scenārija variantā Sančo Pansas vietā stājas kāds Tobijs Grisons, kas nejauši tiek aiznests pagātnē un tur sadraudzējas ar Donu Kihotu (Grisona loma bija paredzēta Džonijam Depam).

Giljamss par izmaiņām scenārijā pagaidām nerunā, atsakot, ka «viņam ir dažas idejas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu