Rīgas FFF aicina: nomazgājiet savus grēkus!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Beidzot arī līdz Latvijai atceļojusi viena no 2008. gada nozīmīgākajām un skatītāju slavētākajām šausmu filmām «Sauna», kas nupat ieguva trīs (no septiņām nominācijām) somu nacionālā kino balvas par skaņu režiju, kostīmiem, kā arī scenogrāfiju.

Režisors Anti Jusi Annila 2006. gadā uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu «Nefrīta bruņinieks», veltījumu kungfu filmām, kas ievērojami atšķīrās no tā, ko parasti sagaidām no somu kino. Nevainojamais kadrs, montāža un vērienīgums ir pārceļojuši arī uz «Saunu» — viņa otro pilnmetrāžas spēlfilmu, kas vienlīdz domāta gan festivālu kino auditorijai, gan īsteniem šausmu kino faniem.

Šajā vēsturiskajā šausmu filmā veiksmīgi ievīti arī mitoloģiski motīvi, tajā var atrast atsauces uz tradicionālajām japāņu spoku leģendām, kas vēlāk tika veiksmīgi adaptētas kino, kā arī vairākkārt skatītāju atsauksmēs tiek piesaukts Andrejs Tarkovskis.

Ir 1595. gads, ilga un nežēlīga kara beigas. Kopā ar krievu kareivjiem somu brāļi Knuts un Ēriks pilnvaroti nospraust robežu starp Somiju un Krieviju. Taču viņi pastrādā drausmīgu noziegumu, kurš par sevi atgādina arī neomulīgajā purvā. Izvārgušie vīri rod mierinājumu kartē neiezīmētā bezvārda ciematā, kurā jau gadiem nav dzimuši bērni un arī vecie nespēj nomirt. Tur atrodas sauna, kurā nomazgāt visus grēkus. Meklējot piedošanu, brāļi dodas tajā…

Kinoteātrī «Cinamon» 5. martā plkst. 18.00.Kinoteātrī «K.Suns» 6. martā plkst. 17.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu