Rīgas 4. Fantāzijas filmu festivāla filmas šodien

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī «K.Suns» šodien plkst. 17.30 tiks demonstrēta Pēterburgas režisora Igora Vološina debijas spēlfilma, kura izraisīja lielu interesi 2008. gada Berlīnes kinofestivālā.

Filmas centrā ir emo princese Alise, kas pamet Maskavu, cerībā aizbēgt no vientulības, un dodas uz Sanktpēterburgu. Tur viņa iekļūst pilsētas paralēlajā pasaulē, kurā valda noziedzība un nodevība. Tomēr kāds notikums satuvina viņu ar savu komunālā kakta kaimiņieni. Ekscentriskas frizūras, neatkārtojams grims un spilgti tērpi spēlē galveno lomu režisora Igora Vološina fantasmagorijā, kas, pēc viņa vārdiem, ir «stāsts no dzīves». «Mūsu varoņi izskatās patiesi ekstravaganti,» raksta Vološins, «bet tas ir viņu garīgā tukšuma sajūtas atspoguļojums.» Vienā no galvenajām lomām Marija Šalajeva, kas bija redzama titullomā filmā «Nāriņa».

Vakarpusē, plkst. 19.30, turpat, kinoteātrī «K.Suns», ir iespējams iepazīties ar norvēģu izpratni par šausmām psiholoģiskā šausmu filmā «Medības». Ir 1974. gada vasara. Četri jauni draugi — Kamilla, viņas draugs Rogers, Mia un viņas draugs Jorgens — nedēļas nogali izbrauc pavadīt pie dabas. Nomaļā autostāvvietā viņi paņem stopotāju, kura pēc pavisam īsa brīža prasa apturēt automašīnu. Pēkšņi kāds uzbrūk, un draugi zaudē samaņu. Viņi attopas dziļi mežā, neviena cita nav, tikai medību raga skaņas. Izrādās, ka medījamie ir viņi… Jaunais norvēģu režisors Patriks Sīversens lieliski pārzina cilvēka dzīvnieciskās puses un liek lietā visus līdzekļus, lai skatītājam visu filmas laiku pār muguru skrietu baiļu skudriņas.

Savukārt kinoteātrī «Cinamon» plkst. 18.00 trīs dažādu skatītājiem labi pazīstamu režisoru — Bonga Džūnhu («Atmiņas par noziegumu», «The Host»), Leo Karaksa («Mīlētāji no Jaunā tilta», «Sliktās asinis») un Mišela Gondrī («Sapņu zinātne», «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums») — veidotas fantāzijas īsfilmas vienā kopīgā filmā ar nosaukumu «Tokija!». No jaunu mākslinieku attiecību stāsta, ko transformē urbānā vide, līdz sirreālai «Godzillas» versijai — tie ir trīs bezgala dažādi režisoru veltījumi Pilsētai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu