Ar 3D palīdzību plāno ārstēt fobiju no zirnekļiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

3D formāta televīzija iekaro aizvien lielāku popularitāti un jau sāk ieņemt stabilu pozīciju izklaides industrijā. Taču, no zinātnes viedokļa, šīs tehnoloģijas pielietošana arī citās nozarēs, piemēram, medicīna, raisa vēl lielāku interesi, vēsta «Slashgear».

Par vienu no pionieriem, šādai pieejai, kļuvusi kompānija «Sky», kura izlaidusi filmu 3D formātā, kas, pēc tās izstrādātāju domām, spēs cilvēkus izdziedēt no arahnofobijas (bailes no zirnekļiem). Šī eksperimenta būtība ir sekojoša - skatītājam tiks nepārtraukti rādīti dažādu sugu zirnekļi un citi kukaiņi, kam, teorētiski, zemapziņas līmenī būtu jārada sava veida imunitāte. Pati kompānija «Sky» atzīmējusi, ka šī filma atšķirsies ar augstu realitātes izjūtas pakāpi, un kurā tiks izmantoti vairāk nekā 25. sugu zirnekļi. Filmas oficiālā pirmizrāde notikusi Liverpūlē notiekošajā izstādē «BugWorld Experience» un drīzumā sagaidāms, ka tā nonāks tirdzniecībā. Turpinājumā, neliels fragments no šīs filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu