«Supernova 2017» izmaksā vairāk nekā 100 000 EUR. Vai «Eirovīzija» ir tā vērta?

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šobrīd Latvija iešūpojas Eiropas galvenajam mūzikas notikumam - «Eirovīzijai 2017». Jau trešo gadu Latviju pārstāvošās dziesmas atlase notiek ar konkursa «Supernova» palīdzību, un pirmās atlases uzvarētāji jau noskaidroti. Kaut arī konkursa reitingi liecina, ka tas ir viens no skatītākajiem raidījumiem Latvijā, vēl joprojām par tā lietderību viedokļi dalās, vēsta žurnāls «Kas Jauns», jo par to tiek tērēti vismaz 100 000 eiro.

LTV konkursa «Supernova» radošājā komandā esot iesaistīti 110 cilvēki un finansējums šim projektam tiekot piešķirts ievērojams, žurnālam «Kas Jauns» apliecinājusi LTV komunikācijas direktore Dace Jansone. LTV mērķtiecīgi investējot konkursā «Supernova 2017» un šogad kopējās izmaksas plānotas vairāk nekā 100 000 eiro. Arī 2015. un 2016. gadā šī konkursa kopējās izmaksas bijušas vairāk nekā 100 000 eiro. «EBU nosacījumi ir ievērot konfidencialitāti, līdz ar to neesam tiesīgi detalizēti atklāt izmaksas, kas saistītas ar Latvijas pārstāvja dalību «Eirovīzijā», žurnālu «Kas Jauns» informējusi LTV komunikācijas daļas pārstāve.

Jau ziņojām, ka norisinājusies «Eirovīzijas» atlases konkursa «Supernova 2017» pirmā kārta, kurā par vietu pusfinālā sacentās 11 dalībnieki. Žūrijas un skatītāju balsojumā par labākajiem tika atzīti: Lauris Valters ar dziesmu «Magic Years», Linda Leen ar dziesmu «Who Is In Charge», «Franco Franco» ar dziesmu «Up» un Miks Dukurs ar dziesmu «Spiritual Priest».

Lauris Valters ar dziesmu «Magic Years»

Linda Leen ar dziesmu «Who Is In Charge»

«Franco Franco» ar dziesmu «Up»

Miks Dukurs ar dziesmu «Spiritual Priest»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu