Vaidere rīko filmas «Sapņu komanda 1935» prezentāciju Eiropas Parlamentā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.aprīlī Eiropas Parlamentā Briselē pēc deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā tiks demonstrēta režisora Aigara Graubas spēlfilma «Sapņu komanda 1935». Pirmizrādē Eiropas Parlamentā piedalīsies filmas režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis, lai klātesošos iepazīstinātu ar filmas tapšanas procesu. 

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere: «Manuprāt, šī ir lieliska iespēja ne tikai popularizēt Latvijas kino ārpus mūsu valsts robežām, bet arī atgādināt Eiropas Parlamenta kolēģiem, ka pirms Otrā Pasaules kara Latvija bija neatkarīga valsts Eiropas nāciju saimē ar spēcīgu nacionālo pašapziņu un izcilu basketbola komandu.»

«Šī filma atspoguļo laiku Latvijas un Eiropas vēsturē pirms Otrā pasaules kara draudīgajiem notikumiem, kad cilvēki vēl nenojauta, kādi pārbaudījumi viņus sagaida. Filma ir ne tikai skaists mākslas darbs, bet arī vērtīgs izziņas materiāls, kas atspoguļo latviešu tautas spēcīgo garu, un apliecina, cik daudz var sasniegt kopīgi ejot uz izvirzīto mērķi,» piebilst deputāte.

Filma «Sapņu komanda 1935» ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā Ženēvā. 1935. gada notikumi bija ne tikai svarīgi Eiropas basketbolā, bet arī nozīmīgs pagrieziena punkts Eiropas vēsturē. Tas bija laiks, kad eiropieši ticēja, ka Vūdrova Vilsona ideju par apvienotu Eiropu ir iespējams realizēt. Viens no veidiem, kā to izdarīt bija sporta laukumā, tieši tāpēc arī pirmais basketbola čempionāts tika rīkots. Atvertā plauksta, kas tika attēlota uz čempionāta plakāta simbolizēja mieru un apvienotu Eiropu, kur ieroči vairs nav vajadzīgi.

Filmas «Sapņu komanda 1935» pirmizrāde Latvijā notika pagājušā gada 19.novembrī. Latvijā filmu līdz šim jau ir noskatījušies gandrīz 150 000 skatītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu