«Lielās cerības» uz Ralfu Fainsu Čārlza Dikensa lomā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8.martā Latvijas kinoteātros iznāk filma «Lielās cerības» («Great Expectations»), kas ir Čārlza Dikensa klasiskā romāna jaunākā ekranizācija. Galvenās lomas filmā atveido Džeremijs Irvins, Holideja Greindžere, Ralfs Fainss un Helēna Bonema Kārtere. 

«Lielās cerības» nav godalgotā britu kino un teātra aktiera Ralfa Fainsa («Šindlera saraksts», «Harija Potera» filmas, «Operācija Skyfall», «Angļu pacients» u.c.) vienīgā sastapšanās ar literatūras klasiķi Čārlzu Dikensu. Fainss patlaban strādā pie kinofilmas ar oriģinālnosaukumu «The Invisible Woman», turklāt viņš tajā ne tikai spēlē galveno lomu, proti, Dikensu, bet ir arī filmas režisors. Filmā, kas tiek veidota pēc patiesiem notikumiem, atspoguļots Dikensa romāns ar astoņpadsmit gadīgu aktrisi, ar kuru viņš iepazinās slavas zenītā 45 gadu vecumā. Attiecības ar jauno aktrisi, kuru dēļ Dikenss spēra 19.gadsimtā ļoti retu soli un šķīrās no sievas Ketrīnas, tika veiksmīgi slēptas vairāk nekā desmit gadus. Plānots, ka šis darbs uz lielajiem ekrāniem iznāks šogad.

Filmas «Lielās cerības» darbība risinās 19. gadsimta Londonā. Ar noslēpumaina labdara palīdzību nabadzīgs jauneklis Pips, kas uzaudzis bez vecākiem, negaidīti iekļūst Londonas smalkajās aprindās. Jaunajā džentlmeņa statusā viņš uzmeklē Estellu – daiļo bagātas ģimenes atvasi, ko iemīlējis vēl būdams mazs puika. Taču, ja kāds atklātu viņa patieso pagātni, sagrautu jauno cilvēku un visu, kas viņam dārgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu