Aijai Andrejevai šovs jāpamet jau otrajā balsošanas reizē

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

17.martā, jau trešo reizi tikās dziedātāji šovā Koru Kari 3, lai seši dažādu stihiju kori radītu īstu dziesmu karuseli, izpildot pasaules slavu iemantojušas dziesmas dažādās valodās. Dziedātāji izkustējās paši un iekustināja arī skatītājus. Šajā lustīgajā reizē žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējums izrādījās liktenīgs Lielvārdes Sarkanajam teiksmu korim. Cīņa turpinās un jau šajā svētdienā šova studijā skanēs rokenrols, blūzs vai kantrī. Baudiet muzikālo sacensību Koru Kari 3 tiešraidē 24.martā 20:00 kanālā TV3! 

Aizvadītajā svētdienā Koru Karu 3 koncertu atklāja Čigānzēni ar trim tautasdziesmām jeb čigānu mīlas popūriju – Damdari, Nane coha un Žima jala. Grupas sastāvā ir pirmo Koru Karu dalībnieks jeb Talsu zilā kora vadītājs Dzintars Čīča un viņa cīņu biedri Kaspars Antess un brāļi Riči. Viņu izpildītās romu tautasdziesmas lieliski piestāvēja vakara tēmai – pasaules hīti.

Žūrijā Olga Rajecka

Koru priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Koru Kari otrās sezonas uzvarētāja, dziedātāja Ieva Kerēvica un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas jauktā kora un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora Aura mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols. Abiem pastāvīgajiem žūrijas pārstāvjiem vakar pievienojās Latvijā mīlēta zvaigzne, pirmās Koru Karu sezonas vicečempione Olga Rajecka no Lielvārdes Violetā kora. O.Rajecka raidījuma noslēgumā kopā ar visiem koriem izpildīja leģendāro dziesmu Pasaule, pasaulīt.

Rīgas Zelta korim piešķir 10!

Šovu atklāja Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un tā vadītājs Normunds Zušs. Viņi bija izvēlējušies dziesmu, kura ir populāra visā pasaulē jau no 1958.gada, kad tā ieguva trešo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā. Vietai, izrādās, nav nekādas nozīmes, un par dziesmas Volare – latviski Lido izpildījumu koris ieguva 24 punktus.

Nākamie uz skatuves ar savu laimes ceriņu ziedlapiņu sirdīs devās Dobeles Violetais ceriņu koris Ievas Sutugovas vadībā. Koris pasaules hītu nedēļai bija izvēlējušies Dziesmu par lāčiem no mūžzaļās krievu komēdijas par Šurika piedzīvojumiem Kaukāza gūstekne. Žūrijai patika drosmīgā dziesmas izvēle, ko novērtēja ar 25 punktiem.

Trešie uzstājās Cēsu Karmīnkrāsas karoga kora dziedātāji un viņu līderis Marts Kristians. Koris piedāvāja priecīgu un vasarīgu dziesmu, kura pagājušā dekādē bijusi kulta dziesma - Asereje no grupas Las Ketchup debijas albuma Tomātu meitenes. Par tomātu meiteņu un puišu priekšnesmu žūrija piešķīra 27 punktus.

Pēc tam skatuvi ieņēma Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris ar spēka pilnu dziesmu La Bambola jeb Lelle, kas ir populāra jau teju 45 gadus. To ir dziedājusi gan itāļu leģenda Patty Pravo, gan franču Dalida, bet latviski – Aino Bāliņa un pati kora vadītāja Aija Andrejeva. Žūrija uzslavēja labo horeogrāfiju un kora izpildījumu, par ko saņēma 25 punktus. Diemžēl šim korim pēc skatītāju un žūrijas balsojuma vakar muzikālo cīņu bija jāpamet.

Tad TV3 skatītājus priecēja Liepājas Sudraba viļņu koris, viņi palika uzticīgi dzimtajai Baltijas jūrai. No Liepājas kora pirmo reizi vakar tika dzirdēta vācu valoda un dziesma America no valsts skaļākās grupas Rammstein repertuāra. Lai arī žūrija teicās, ka īsti nav izpratusi priekšnesumu, to novērtēja ar 25 punktiem.

Pēdējais, sestais koris bija Rīgas Zelta saules koris, kura vadītājs ir Labvēlīgā tipa taustiņnieks un dziesmu līdzautors Normunds Jakušonoks. Pasaules hītu nedēļā koris izpildīja dziesmu, kas radusies pagājušā gadsimta 60-os gados, tolaik to bija iedziedājis slavenais Adriano Čelentano. Zilajai dziesmai jeb Azzuro vakar sākas jauni laiki – tās kora versiju piedāvāja Rīgas Zelta Rīgas saules koris, par to no žūrijas izpelnījās 28 punktus.

Koru Karu 3 uzvarētāji piedalīsies olimpiādē

Nedaudz vēlāk ar dziesmu Stand by me uzstājās Latvian voices dziedātājās, kuras ASV notikušajā 2012.gada Pasaules koru olimpiādē ieguva čempionu titula un zelta medaļu sieviešu kamerkoru kategorijā. Nākamā olimpiāde notiks Rīgā 2014.gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros, šīs tiesības rīkot Pasaules koru olimpiādi Rīga ieguvusi, sacenšoties ar Melburnu, Bali, Keiptaunu un Sočiem. Vakar tika atklāta lieliska ziņa – šova Koru Kari 3 uzvarētājam tiek dāvināta unikāla iespēja bez konkursa piedalīties pasaules lielākajā koru sacensībā Pasaules koru olimpiādē Populārās mūzikas koru kategorijas Čempionu konkursā. Pēc tam uz skatuves kāpa Elza Natha, kura nāk no Koru Karu 2 Ievas Kerēvicas vadītā Madonas Zaļā meža kora. Krāšņi tērpta dalībniece izpildīja dziesmu History repeating.

Rokenrols, blūzs un kantrī

Šajā svētdienā, 24.martā, TV3 šova Koru Kari 3 studijā dalībnieki priekšnesumus veidos kopā ar muzikālajiem draugiem. Skanēs aktīvi un skanīgi priekšnesumi, dziesmas būs ieturētas rokenrola, blūza vai kantrī stilā. Gaidāmas melodijas no grupas Queen, Tina Turner, Little Richard un arī Latvijas zvaigznēm kā Viktora Lapčenoka, grupas Sīpoli un Credo repertuāra.

Šova atkārtojumi dienasgrāmatas TV3 Play!

Ja radusies interese vēlreiz atsaukt atmiņā trešo šova pārraidi un arī citu Koru Karu 3 raidījumu spilgtākās epizodes, jāapmeklē interneta lapa www.tv3play.lv. Tajā iespējams noskatīties visas Koru Karu epizodes, pat vairāk – TV3 Play ir redzamas arī unikālas dienasgrāmatas, kurās atainots, ko dara koristi, kā notiek gatavošanās šovam šova studijā, aizkulisēs un dzimtajā pilsētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu