Projekts «Kinopunkts» atsāk darbu ar latviešu animācijas filmu programmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc vasaras brīvlaika pie saviem skatītājiem atgriežas «Kinopunkts!» . Ceturtdien, 1.septembrī plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) būs iespēja noskatīties projekta «Kinopunkts» piedāvāto latviešu animācijas filmu programmu ar 4 filmām: studijas «Animācijas brigāde» veidotās «Cūkas laime» un «Dzīvais ūdens», kā arī J.Podnieka studijā uzņemtās «Burvīga diena» un «Raganas poga».

Animācijas filma «Dzīvais ūdens» uzņemta 2009.gadā. Filmas garums - 10 minūtes. Tās veidotāji (scenārija autors - Māris Putniņš, režisors - Māris Brinkmanis) ieguvuši vairākas balvas dažādos kinofestivālos. No balvām nozīmīgākā ir 2010.gadā iegūtā Zelta Gunnara balva Norvēģijā notikušajā Fredrikstates animācijas filmu festivālā, kura laikā tieši latviešu multiplikācijas filma izpelnījusies vislielāko bērnu atzinību. Filma stāsta par to, kā draugi Munks un Lemijs cenšas tuksnesī izaudzēt augļu koku. Nepieciešams ūdens. Munkam izdodas atrast avotu ar neparastu ūdeni. Tikko to uzlej stādam, tas sāk plaukt, zaļot un nest augļus brīnumainā ātrumā. Paziņa Zaļais Sliņķis, arī mēģinādams tikt pie augļiem, nejauši izlej brīnumaino ūdeni un atdzīvina aizvēsturisku skeletu. Tikai pēc briesmu pilnas bēgšanas un asprātīgas rīcības abiem draugiem izdodas tikt galā ar agresīvo skeletu un paglābties.

10 minūtes garā animācijas filma «Cūkas laime» (režisore - Dace Rīdūze, scenārija autors - Ēvalds Lācis) uzņemta studijā «Animācijas brigāde» 2009 gadā. Ir saulains rīts pie meža dīķa zvēru ciematā. Jauko meža idilli iztraucē neparasts troksnis - pēkšņi mežā iebrauc neredzēts auto. Savu atvaļinājumu laukos ieradusies pavadīt mājas cūku ģimene no pilsētas. Mežacūcēns ierauga skaisto sivēnmeitenīti un viņā mostas romantiskas jūtas, bet mietpilsoniskie meitenes vecāki liek šķēršļus viņu draudzībai. Cūku ģimenes nelāgie ieradumi mudina zvērus viņus pārmācīt, vadību uzņemas aizvainotais Mežacūcēns.

10 minūtes gara ir arī Jura Podnieka studijā uzņemtā, režisora Nila Skapāna filma «Raganas poga». Tā stāsta par jautru un nebēdnīgu raganiņu, kura pazaudē savu maģisko pogu. Kāda izskatītos pasaule, ja Raganiņa pogu nebūtu atradusi?

Par to, kā pavisam parasta diena pārvēršas piedzīvojumā un kļūst par neparastu dienu, stāsta 15 minūtes garā. režisora Nila Skapāna filma «Burvīga diena». Filmas pasaules pirmizrāde notika 2010.gada februārī Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā, kur tā tika izvēlēta demonstrēšanai programmā «Generation».

www.kinopunkts.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu