Nedēļas garumā Rīgā notiks Dānijas filmu dienas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī «K.Suns» no 23.marta līdz 28.martam notiks Dānijas filmu dienas, kuru laikā būs iespēja noskatīties dažādas šīs valsts filmas.

Šogad dāņu kino sevi piesaka jo īpaši skaļi, proti, no marta vidus uz lielā ekrāna būs skatāma divus «Berlīnes lāčus» ieguvusī, «Zelta globusam» un «Oskaram» nominētā Nikolaja Arsela vēsturiskā kostīmdrāma «Karaliskā dēka» ar izcilajiem Madsu Mikelsenu, Alisiju Vikanderi un Mikelu Bo Felsgordu galvenajās lomās.

Dānijas filmu dienu laikā skatītāji kinoteātrī «K.Suns» varēs novērtēt vēl četrus Latvijā līdz šim neredzētus dāņu kino jaundarbus.

Filmu programmā būs iekļauta 2012.gada filma «Lai citi dzīvotu, kādam ir jāmirst». Filmas režisore Anne Grēte Bjarupa Rīsa piedāvā patiesu stāstu par dāņu pretošanās kustības grupu Otrā Pasaules kara laikā. Filma ir aizkustinošs kādas ģimenes portrets, kas saceļas pret netaisnību un aicina iestāties par indivīda brīvību. Tas ir stāsts par to, ka arī daži cilvēki spēj mainīt pasauli, taču arī par to kādam būs jāmaksā.

Tāpat programmā būs iekļauta režisora Oles Kristiana Madsena 2011.gada filma «Superclasico», režisores Vībekas Muašas 2011.gada filma «Zuduši Āfrikā» un režisora Kaspera Holtena 2011.gada filma «Žuāns».

Visas filmas tiks rādītas dāņu valodā ar angļu subtitriem un sinhrono tulkojumu latviešu valodā austiņās. Biļete uz filmas seansu maksās trīs latus, skolēniem, studentiem, senioriem - divus latus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu