Meklē topošās Latvijas kino industrijas zvaigznes

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tirdzniecības parks «Alfa» izsludina jaunu īsfilmu festivālu, kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību. Konkursa  darbus var iesniegt līdz 5. maijam un tos vērtēs un sniegs savas ekspertu konsultācijas kino kritiķe Dita Rietuma, režisors Jānis Nords un kino producents un Roberts Vinovskis.

Festivālam «Starmetis», kura tēma ir «Vairāk, nekā tu gaidīji», ir aicināti pieteikties kino entuziasti, kā arī esošie un topošie kino profesionāļi no Latvijas, kuri scenāriju konkursa kārtībā var pretendēt uz vienu no trim konkursa pieškirtajiem finansējumiem īsfilmas realizēšanai - katru 2000,00 LVL apmērā.

Kā atzīst t/p «Alfa» vadītājs, konkursa idejas līdzautors Zigmunds Vīķis: «Esmu pārliecināts, ka pateicoties šim festivālam ieguvēji būs daudzi - jaunajiem talantiem ir iespēja saņemt profesionālas konsultācijas, padomus no Latvijas kino industrijas labākajiem no labākajiem ekspertiem. Savukārt pārējai sabiedrībai šis festivāls būs lieliska iespēja iepazīt Latvijas kino nozares jaunumus, atklāt jaunas kino industrijas zvaigznes un vēlreiz pārliecināties, ka mums, Latvijā, ir izcili kino jomas talanti, kas ir un būs pasaulē atzīti, novērtēti!».

Pieteikumi festivālam tiek gaidīti līdz 2013. gada 5. maija plkst. 12.00. Tos jāiesūta elektroniskā versijā (.doc formātā), klāt pievienojot vizualizācijas, kā arī autora vīziju (vismaz 300 vārda vienībās) 5-10 minūšu garai īsfilmai uz e-pastu: «starmetis@alfaparks.lv», ar norādi «Starmetis» īsfilmu festivālam.

Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmajā kārtā pieteiktos scenārijus vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā vērtēšanas nosacījumus - atbilstību tematam «Vairāk, nekā tu gaidīji», oriģinalitāti un scenārija īstenošanas iespējamību. Otrajā posmā pretendentiem, kurus atlasīs žūrija, būs klātienē jāprezentē sava ideja, un jau 17. maijā tiks nosaukti 3 labākie scenāriju autori, kuriem tiks segti izdevumi īsfilmas realizēšanai 2000,00 LVL apmērā. Papildu tam, visiem finansējuma saņēmējiem būs iespēja filmas izveides procesā saņemt projektā iesaistīto ekspertu (Ditas Rietumas, Roberta Vinovska un Jāņa Norda) konsultācijas ar mērķi attīstīt savas profesionālās iemaņas.

Finansējuma saņēmušo īsfilmu pirmizrāde notiks 23. augustā kino «Cinamon», kas atrodas t/p «Alfa». Festivāla laikā tiks rādītas ne tikai šīs 3 īsfilmas, bet arī citas Latvijā uzņemtas īsfilmas. Festivāla ietvaros izrādītās filmas cīnīsies par «Grand Prix», ko noteiks konkursa žūrija un «Skatītāju simpātija» balvu. «Grand Prix» saņēmušās filmas autors saņems līdzfinansējumu filmas iesniegšanai 3 starptautiskos kino festivālos.

Detalizēta informācija par konkursu, nolikumu ir pieejama t/p «Alfa» mājas lapā «alfaparks.lv», kā arī «Alfa» sociālajo tīklo kontos «Facebook», «Draugiem.lv» un «Twitter».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu