Mamikins savā pārceltajā autorprogrammā runās par pensijām

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. aprīlī, 18:50, «REN TV» Baltija Andreja Mamikina autorprogrammas «Bez cenzūras ēterā diskutēs labklājības ministre Ilze Viņķele un Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš.

Valsts pensiju indeksācija ir apturēta kopš 2009. gada. To atsākt bija plānots no 2014. gada oktobra. Pensionāru federāciju tas neapmierina.

Organizācija pauž viedokli, ka runāt par deficītu sociālās apdrošināšanas budžetā ir nekorekti, un pieprasa pensiju indeksāciju no šī gada rudens. Ja tas nenotiks, pensionāri sola rīkot protesta akcijas.

Andrejs Mamikins: «Šī raidījuma mērķis ir censties izprast, cik sociāli taisnīgā pasaulē dzīvojam. Pensiju jautājumā tiek pretstatītas dažādas Latvijas paaudzes, apšaubīta paaudžu solidaritātes ideja. Vai starp iesaistītajām pusēm ir iespējams panākt kompromisu, lai nevajadzētu nostāties pret paaudzi, kurai mēs visi esam parādā?»

Ētera laikā skatītāji varēs izteikt savu attieksmi pret apspriežamo tematu ar telefonbalsojuma starpniecību, kā arī paust savu viedokli ar «Twitter» lappuses «EfirBezCenzury» un e-pasta «mamikins@mamikins.lv» starpniecību.

Raidījums skatāms REN TV Baltija ēterā darbdienās 18:50. Programmas garums – 45 min.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu