Cik tālu spēj iet sieviete, lai glābtu savus bērnus un atriebtu vīra nāvi?

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cik liels var būt izmisuma spēks? Cik tālu spēj iet sieviete, lai glābtu savus bērnus un atriebtu vīra nāvi? To varēsim vērot intriģējošā ASV drāmas seriālā «Sarkanā atraitne» (Red Widow), kura pirmo sezonu no ceturtdienas, 2. maija, sāks demonstrēt kanāls FOX.

Marta ir bezrūpīga amerikāņu mājsaimniece, kas vada mierpilnu un pārtikušu dzīvi kopā ar mīlošu vīru un trim bērniem piepilsētā Kalifornijas štata ziemeļos. Taču idille sabrūk, kad nogalina Martas vīru Eivenu, kurš, sievai nezinot, naudu pelnījis ar narkotiku kontrabandu. Atklājas, ka stāties uz noziedzības takas Eivenu pamudinājis Martas brālis Ērvins, kurš kopā ar tēvu darbojas krievu mafijā Sanfrancisko.

Marta allaž centusies norobežoties no savas ģimenes locekļu netīrā aroda, taču pēc vīra nāves nonāk smagas izvēles priekšā. Sadarboties ar Federālo izmeklēšanas biroju un nostāties pret savu ģimeni vai pieņemt krievu gangsteru grupējuma vadoņa biznesa piedāvājumu? Viena lieta ir skaidra - drošsirdīgā un attapīgā sieviete darīs visu, lai glābtu sevi un bērnus no vīra likteņa!

Interesants ir fakts, ka pēc ilga pārtraukuma amerikāņu TV drāmā krievi atgriežas kā sliktie puiši. Krievu mafija, ko dēvē arī par Sarkano mafiju, plaši uzdarbojās ļauno tēlu lomās ASV seriālos pagājušā gadsimta 80. gados - Aukstā kara kulminācijas periodā.

Seriāla «Sarkanā atraitne» scenārija autore ir ASV scenāriste Melisa Rozenberga, kuras kontā ir milzu panākumus guvusī kulta filma «Krēsla», Latvijas skatītāju iemīļotais seriāls «Deksters» un romantiskā dejas ritmiem piesātinātā filma «Solis augšup». Savulaik Rozenberga strādājusi pie tādiem ievērību guvušiem seriāliem kā «Daktere Kvinna» un «Alija Makbīla». Scenāriste divreiz nominēta prestižajai «Emmy» balvai.

Sarkanās atraitnes lomā būs austrāliešu aktrise Rada Mitčela, kas vislabāk Latvijas skatītājiem pazīstama ar lomu šausmu filmā «Klusais kalns» (Silent Hill). Aktrise piedalījusies arī tādās filmās kā «Melinda un Melinda» (Melinda and Melinda), «Meklējot Nekurzemi» (Finding Neverland), «Telefona būda» (Phone Booth) un «Rūdīts ugunī» (Man On Fire).

Mitčelas partneris būs Horvātijā dzimušais Holivudas aktieris Gorans Višņičs, kurš atveidos krievu mafijas barvedi Nikolaji Šilleru. Pievilcīgais un augumā raženais Višņičs (viņa auguma garums ir basketbolista cienīgs - 192 centimetri!) plašu atpazīstamību ieguva ar Lukas Kovāča lomu vienā no veiksmīgākajām medicīnas drāmām televīzijas vēsturē «Ātrā palīdzība» (ER), kas saņēmusi 22 «Emmy» balvas un nominēta šai balvai 124 reizes.

Višņičs, kurš nereti salīdzināts ar Džordžu Klūniju, šobrīd ir viens no visvairāk pieprasītajiem aktieriem filmindustrijā. Viņš piedalījies arī tādās filmās kā «Meitene ar pūķa tetovējumu» un «Irēnas Sendleres drosmīgā sirds», kas 2009. gadā uzņemta Rīgā.

Eksperti slavē Mitčelas un Višņiča emocionāli piesātināto un aizrautīgo tēlojumu un saspēles ķīmiju. «Lielisks darbs!» komentēja kāds kritiķis.

Seriāls «Sarkanā atraitne» būs skatāms kanālā FOX ceturtdienās, pulksten 20:00, sākot no 2.maija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu