Foto: Seniori noliek ieročus kinoteātrī «Splendid Palace»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās pilnmetrāžas spēlfilmas «Džimlai Rūdi Rallallā!» filmēšana pēc ziemas un pavasara ainu iemūžināšanas ir noslēgusies. Pirmdien, 29.aprīlī pulksten 14.30, filmēšanas grupa pulcējās kinoteātrī «Splendid Palace», lai atzīmētu kinoteātra telpās nofilmēto pēdējo «Džimlai Rūdi Rallallā!» kadru. Pēc tam sekos nākamais posms - spēlfilmas montāža un ieskaņošana, lai jau šogad varētu nodot skatītāju vērtēšanai traģikomēdiju par krīzi Latvijā un pensionāru iesaistīšanos valsts glābšanā.

Filma «Džimlai Rūdi Rallallā!» stāsta par rosīgiem veco ļaužu pansionāta iemītniekiem, kuriem, strīdoties par politiskajiem notikumiem valstī un bažījoties par krīzi, kāds televīzijas raidījums liek sarosīties un piedāvāt risinājumu. Filma atklāj senioru vēlmi būt noderīgiem un aktīvi iesaistīties valsts dzīvē, valstsvīru bailes un intrigas…

«Džimlai Rūdi Rallallā!» scenārijs liek cienījama vecuma Latvijas kino un teātru aktieriem vadīt preses konferenci, ietērpties armijas formās, mācīties soļot, šaut, braukt ar tanku…

Filmu veido režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām «Avārijas Brigāde». Māris Putniņš ir arī filmas idejas un scenārija autors. Spēlfilmas «Džimlai Rūdi Rallallā!» producents ir Gatis Upmalis («Labās rokas», «Ūdensbumba resnajam runcim», «Mazie laupītāji», «Vientuļā sala»), operators Andrejs Verhoustinskis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets.

Pēdējā kadra svinībās kinoteātrī «Splendid Palace» būs klāt visi 33 senioru rotas aktieri, arī filmas premjerministrs un aizsardzības ministrs, kā arī citi personāži. Tāpat arī ieradīsies uzņemšanas grupas darbinieki, kuri pielikuši savu roku un prātu, lai varētu uzfilmēt visas epizodes. Savukārt SIA «Rīgas nami» vadība senioru rotai esot sagatavojusi arī kādu īpašu pārsteigumu!

Filmā «Džimlai Rūdi Rallallā!» būs skatāmi aktieri - valdības vīri Mārtiņš Egliens, Uldis Norenbergs, Indra Burkovska un citi. Militārpersonu un citu svarīgu personu lomās iejutīsies bijušais NBS virsseržants Ziedonis Ločmelis, aktieri Mārtiņš Vilsons, Juris Žagars, Juris Bartkevičs un citi. Interesantas epizodes spēlē Laila Kirmuška, Harijs Spanovskis, Rūdolfs Plēpis un Uldis Dumpis. Senioru rotā iesaistījušies Leons Krivāns, Tamāra Soboļeva, Anta Krūmiņa, Juris Strenga, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Jakovs Rafalsons, Aina Karele, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Velta Skurstene, Pēteris Liepiņš, Marks Ļebedevs, Velta Straume, Baiba Indriksone, Aivars Kalnarājs, Ļevs Birmanis, Jānis Paukštello, Ingrīda Andriņa, Arno Upenieks un vēl virkne vecākās paaudzes lielisko aktieru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu