ES mājā: Tikšanās ar režisoru Rodrigo Rikardu un «Drāma Baltijas jūrā»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ES māja 17.maijā pulksten 16:00 aicina ikvienu interesentu uz tikšanos ar režisoru Rodrigo Rikardu un viņa Latvijā tapušās filmas «Drāma Baltijas jūrā» seansu. Pasākumā piedalīsies arī filmas pirmizrādes ES mājā iniciators – Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis.

Filma «Drāma Baltijas jūrā» tapusi šogad, un tā stāsta par bēgļiem, kas Otrā pasaules kara laikā ar laivām bēga no Kurzemes krasta uz Gotlandi. Filmas pirmizrāde notika pavisam nesen – 8.maijā tā tika izrādīta Latvijas televīzijā. Pirms filmas seansa ES mājā režisors Rodrigo Rikards ar klātesošajiem dalīsies filmas tapšanas aizkulisēs, savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis dalīsies savos iespaidos par jauno filmu.

Maijs ES mājā tiek aizvadīts, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas Pilsoņu gada 2013.jautājumiem.

Par filmu «Drāma Baltijas jūrā».

Filma stāsta par bēgļiem, kas Otrā pasaules kara laikā ar laivām bēga no Kurzemes krasta uz Gotlandi. Laivu pārcēlājs Kārlis Frišenfelds par bēgļu pārvešanu tika apcietināts pie vāciešiem un dauzīts. Kad karš gāja uz beigām kāds vācu virsnieks, latvietis atbrīvoja Frišenfeldu ar nosacījumu, ka tas viņu pārcels pāri jūrai uz Gotlandi. Kad krievi okupēja Latviju, Frišenfelds vēl organizēja laivu braucienus pretī brīvībai. Nodevība un arests, čekas dzelžainā pratināšana un tam sekojošs izsūtījums uz Sibīriju. Kapteinis Arvīds Ludeviks ar kuģi «Rota» 1945.gada 8. maijā pēc kapitulācijas devās no Ventspils uz Gotlandi ar 250 bēgļiem uz borta. Neitrālos ūdeņos vai pat Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos kuģi «Rota» pārtvēra krievu torpēdlaivas. Vīriešus izsūtīja uz Sibīriju par Dzimtenes nodevību. Filmā stāsta kapteiņa meita Gunta Bomkalne, kas liktenīgajā reisā kā septiņgadīgs bērns atradās uz kuģa «Rota» un citi brauciena dalībnieki.

Filmas garums – 40 minūtes.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi "esmaja@esmaja.lv" vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu