Drīzumā kinoteātros: Komēdija ar Gundaru Āboliņu galvenajā lomā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No 26.augusta kinoteātros «Citadele», «Rīga» un «Cinamon» sāk demonstrēt jauno režisora Aleksandra Hāna komēdiju «Monsieur Tauriņš». Filmas līdzautors un galvenās lomas atveidotājs ir lieliskais latviešu aktieris Gundars Āboliņš.

«Filma tika uzņemta Francijā, «road movie» stilā un ir oriģināls spēlfilmas un dokumentālas filmas apvienojums. Tās tapšanas process bija kā spēlēt krievu ruleti - nedaudz riskanti un aizraujoši vienlaikus. Vai mums ir izdevies, to jautāsim skatītājiem,» smaidot stāsta filmas režisors un scenārija autors Aleksandrs Hāns (Alexander Hahn).

Jau iepriekš, savā 2007.gadā uzņemtajā mistērijā «Jāņu nakts», kuras pamatā bija seši stāsti par ārzemniekiem, kuri ierodas Latvijā svinēt Jāņus, režisors Aleksandrs Hāns veiksmīgi sadarbojās ar Gundaru Āboliņu. Savukārt «Monsieur Tauriņš» ir neparasts projekts, kas tapa ar milzīgu filmas veidotāju entuziasmu, ļaujoties Gundara fantastiskajām improvizācijas spējām.

Filma ir stāsts par to kā apstākļi liek lētticīgajam vācu valodas skolotājam, Gunāram Tauriņam - vīrietim labākajos gados, doties prom no Latvijas, cerībā atrast labākas darba iespējas. Viņš ierodas Parīzē, kāda sava bagāta paziņas uzdevumā, lai palīdzētu tam Francijā iegādāties piemērotu nekustamo īpašumu. Gunārs naivi ļaujas situācijai, cerot ka gan jau viss nokārtosies…, bet ar to Tauriņa kunga piedzīvojumi tikai sākas…» Tā ir kā atbilde uz jautājumu «Vai kaimiņa sētā zāle ir zaļāka un, vai nauda ir lielākā dzīves vērtība?»

Filmā vēl piedalās vācu aktieri Markus Boestflaišs (Markus Boestfleisch) un Andželina Noa (Angelina Noa), kā arī krievu izcelsmes Parīzē dzīvojošā aktrise Maša Maškina (Masha Maskina) un Maija Miķelsone no Latvijas.

VISIO studijas producētā filma drīzumā gaidāma uz ekrāniem kinoteātros visā Latvijā, bet pirmizrāde jau 22.augustā plkst.18.30 kino Rīga, uz kuru ir nopērkamas arī biļetes! Pēc režisora lūguma ierašanās uz pirmizrādi ar tauriņiem.

Filmas oficiālā mājaslapa «monsieurtaurins.com».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu