Paziņos Latvijas pārstāvi Venēcijas kinofestivāla jauno kritiķu žūrijā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 7.jūnijā pl.15.00 restorānā TINTO, Elizabetes ielā 61, nosauks kinoblogeri, kura šogad pārstāvēs Latviju prestižajā Venēcijas kinofestivālā. 

Konkursu «28 Times Cinema» jau ceturto gadu organizē «Europe Cinemas». Tā ir iespēja jauniešiem no visas Eiropas plašāk iepazīties ar pasaules vecākā kinofestivāla dienaskārtību, klātienē tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmas, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajās redzēto.

Ņemot vērā ilggadējo sadarbību ar «Europa Cinemas», privilēģija izvirzīt trīs labākos kandidātus no Latvijas tika deleģēta kinoteātrim «Splendid Palace». No tiem organizācijas pārstāvji Parīzē ir izvēlējušies uzvarētāju, piešķirot tam galveno balvu – ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu un iespēju pārstāvēt Latviju festivāla jauno kritiķu žūrijā.

Konkursa laureāti rīt sveiks arī «28 Times Cinema» nacionālās atlases žūrija, kinokritiķe Daira Āboliņa, «KDi» galvenā redaktore, kinokritiķe Dita Rietuma, kinorežisors un producents, spēlfilmas «Amaya» autors Māris Martinsons, kino eksperts un radio cilvēks Vladis Goldbergs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks un SIA «Rīgas nami» valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

Nacionālās atlases finālā iekļuva Anastasija Drozdoviča, Olga Koņkova, Paula Laurinoviča, kuru kinorecenzijas šobrīd lasāmas «Splendid Palace» mājas lapā «splendidpalace.lv/lv/blog».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu