Kanāls LNT pārraidīs Dziesmu un deju svētku 2013 norisi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopā mēs varam, ja darām! Ar šādu saukli kanāls LNT ir iesaistījies XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atspoguļošanā. Ik dienas skatītājiem būs lieliska iespēja ieskatīties šīs vasaras vērienīgo svētku aizkulisēs, visraibāko dziesmu un deju svētku notikumu mēģinājumos un koncertos. Uzziniet karstākos jaunumus un sekojiet līdzi svētku dunai raidījumā Dziesmu un deju svētki 2013 no 29.jūnija līdz 8.jūlijam darbdienās 18:50 un brīvdienās 18:10 kanālā LNT!

Tuvojoties XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, Maestro Raimonds Pauls vēl: «Pats svarīgākais būs dažādu novadu tikšanās, te ir viss tas skaistums. Kopā nodziedās dziesmas, nodejos, paliks draudzīgas attiecības uz ilgiem laikiem. Tas ir tas skaistais. Lai neiegrimst nekādās problēmās, lai smaida, lai ir labs garastāvoklis.»

Kopīgi radīta svētku sajūta

Jau no jūnija kanālā LNT valda Dziesmu un deju svētku sajūta, skatītājiem tiek piedāvāti seši sirds stāsti, kuros, atskatoties uz svētku pirmsākumiem, tiek stāstīs par to vērtību katram no mums - latviešiem. Par latviešu stipro garu un vienotību Dziesmu un deju svētku galvenais režisors Uģis Brikmanis saka: «Tajā brīdī, kad tu esi tas latvietis, tu esi priecīgs, nedomā par to, vai man ir jābauda vai man ir jābūt latviskam. Tajā brīdī, kad tu esi tur visur iekšā, tu aizmirsti savas kaites, savas nelaimes, un tu esi priecīgs, pie tam tā prieka visīstākajā, visdziļākajā izpratnē, jo tad tu esi tu pats.»

Pozitīvo emociju birumam un neatkārtojumu stāstu virknei varēs sekot līdzi no 29.jūnija līdz 8.jūlijam, kad kanāla LNT reportieri sekos līdzi it visam, kas saistās ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem. LNT žurnālisti sniegs iespēju ielūkoties svētku aizkulisēs, stāstot par to, kā top svētki, viņi būs klāt visos būtiskākajos notikumos, lai katrs televīzijas skatītājs iegūtu maksimālu klātbūtnes sajūtu par dziesmu un deju svētkiem. LNT svētku raidījumos tiks stāstīts par dienas aktuālajiem notikumiem - koru kariem, deju svētku lieluzvedumu, amatierteātru skati, mazākumtautību koncertiem un citām norisēm visā pilsētā. Svētkus veido katrs ar savu iesaistīšanos, tādēļ īpašo LNT raidījumu galvenie varoņi būs svētku dalībnieki - vecākais dziedātājs un, jaunākā dejotāja, tērpu darinātāji, režisori, kokļu meistari un pat šoferi, kuri rūpējas par dalībniekiem.

Papildu tam LNT raidījumā Labvakar, Latvija! ik dienu tiks sekots līdzi svētku dalībnieku ikdienai. Dziesmu un deju svētku mobilie reportieri jeb desmit svētku dalībnieki, kuri pārstāv visus Latvijas novadus un dažādus kolektīvus, atklās mēģinājumu procesu aizkulises, gatavošanos koncertiem, ģērbšanos, dienas un nedienas, ko svētku laikā piedzīvos.

«Tiem, kas dejo, tiem, kas spēlē, pašiem viss ir skaidrs. Savukārt tie, kas nav bijuši šajā procesā, nāciet, paskatīties un atrodiet sevī patiesu vēlmi, tas ir gribu, aiziet uz kādu no kolektīvu pirmajiem mēģinājumiem,» saka Dziesmu un deju svētku galvenais režisors U.Brikmanis.

Vērojiet raidījumu Dziesmu un deju svētki 2013 no 29.jūnija līdz 8.jūlijam kanālā LNT!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu