Rīgā pirmo reizi vēsturē kinomākslas šedevrus varēs vērot brīvdabas kinoteātrī

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar saldējuma «Klasika» atbalstu Rīgā pirmo reizi vēsturē kinomākslas šedevrus varēs baudīt zem klajas debess - šādu iespēju piedāvā brīvdabas kinoteātris «Kino Pagalms», kas durvis apmeklētājiem vērs piektdien, 5.jūlijā, Blaumaņa ielā 20, pastāstīja «Kino Pagalma» pārstāve Zane Ozola.

«Kino Pagalms tā būs cita filmu pieredze tepat Rīgas centrā.- labākais no pasaules kino festivāliem augstā kvalitātē katru vakaru. Programmā būs gan klasisks kino, gan jaunas kinofilmas, tostarp kino zelta laikmeta pērles, kulta filmas un jaunākie kases grāvēji,» viņa teica.

Kino Pagalma projekta organizators ir Igaunijas kompānija «Rooftop Cinema», kuras izveidotais āra kinoteātris ar tādu pašu nosaukumu jau ceturto vasaru darbojas Tallinā, uz tirdzniecības centra «Viru Keskus» jumta.

Kino Pagalma repertuāru sagatavojuši Igaunijas labākie kino jomas speciālisti sadarbībā ar festivāla «Black Nights Film» programmas autoriem. Daļu no filmām Latvijā izrādīs pirmo reizi.

Kino Pagalmā filmas demonstrēs ar autentisku kino 35 milimetru un digitālo projektoru uz 8x11 metru piepūšamā ekrāna, kas paredzēts lietošanai ārpus telpām. Vairums filmu tiks rādītas ar subtitriem latviešu, angļu un/vai krievu valodā. Skaņas kvalitāti nodrošinās Latvijai unikāla skaņu sistēma Silent Cinema/Disco Wi-Fi bezvadu austiņas, ko saņems ikviens skatītājs lietošanai seansa laikā. Austiņas garantē augstas kvalitātes skaņu, ļauj pielāgot sev vēlamo skaļumu un sarunāties ar draugiem, netraucējot citiem.

Kino Pagalms būs atvērts darba dienās no plkst. 12:00, brīvdienās - no plkst 17: 00 - līdz seansa beigām. Jūlija pirmajā pusē kino seansi sāksies plkst. 23:30, bet no jūlija vidus - plkst. 23:00. Ieejas biļete standarta sēdvietā maksās 3,50 latu, bet sēdvietā pie galdiņa zem jumta - pieci lati.

«Kino Pagalms sniegs rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem līdz šim nebijušu iespēju - naksnīgā āra gaisotnē noskatīties kino pasaules pērles, tostarp daudzus leģendārus klasiskā kino šedevrus. Kino apmeklētāji seansa laikā varēs arī baudīt «Klasika» saldējumu. Laiks rit un viss mainās, bet klasiskās vērtības turpina stabili pastāvēt,» sacīja «Premia FFL» mārketinga vadītāja Inga Bajāre.

«Klasika», kas ir viens no «Premia FFL» zīmoliem, ir arī šāgada Dziesmu un deju svētku atbalstītājs. Pēc svētkiem Kino pagalmā būs apskatāms 1966.gada izlaiduma klasiskais automobilis «Citroen ID 19», ko nereti dēvē par Fantomasa auto, jo ar to pārvietojās 60.gadu franču komēdiju tēls Fantomass. Šo automobili savā īpašumā var iegūt ikviens, kas līdz 26.augustam iegādāsies kādu no zīmola «Klasika» saldējumiem un piedalīsies uzņēmuma rīkotajā loterijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu