«Sapņu Komandu 1935» būs iespēja vērot sēžot savos dīvānos

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākot ar šo nedēļu, ilgi gaidītais A. Graubas un A. Ēķa filmas «Sapņu Komanda 1935»  DVD ir pieejams visā Latvijā.

Filmas DVD var iegādāties www.ekase.lv un tirdzniecības vietās Filmshop, Supernetto, Prisma, Rimi , lielākajos Maxima, Elkor, Narvesen , Cenuklubs.lv, Krūza, Elvi un SKY. Filma ir latviešu valodā ar subtitriem angļu, krievu un lietuviešu valodās.

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem un ir patriotisks stāsts par Latvijas uzvaru pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs.

Filma «Sapņu komanda 1935» uz ekrāniem iznāca 2012. gada rudenī un kinoteātros to noskatījās vairāk kā 150 tūkstoši skatītāji.

Filma piedalījusies festivālos daudzviet Eiropā, Āzijā un Amerikā. Lielākā interese un rezonanse no festivāliem un filmu izplatītajiem ir tieši Amerikā, jo tur basketbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Sapņu Komanda 1935 piedalījās arī Ķīnas prestižākajā filmu festivalā Šanhajā un nu jau ir sasniegusi vairāk kā 10 festivālu atzīmi visā Pasaulē.

Filmas nozīmību pierāda arī tas, ka tā iekļauta Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) muzeja video izstādē, Ženēvā. Filmas fragmenti ir eksponēti FIBA jaunajā Basketbola muzeja pastāvīgajā video ekspozīcijā, lai tādējādi dokumentētu Latvijas līdzdalību FIBA dibināšanā un atzīmētu Latvijas uzvaru komandas trenera Valdemāra Baumaņa vadībā pirmajā Eiropas čempionātā 1935. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu