«Splendid Palace» senioru seansā jūnijā – «Lielais Getsbijs»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā svētkus, jūnijā ikmēneša «Splendid Palace» senioru seanss notiks nedēļu ātrāk – 18.jūnijā pl.13.00! Šomēnes cienījama vecuma kinoskatītāji aicināti noskatīties šīs sezonas vērienīgāko un krāšņāko kinoprojektu – austrāliešu režisora Baza Lurmena (Baz Luhrmann) romantisko drāmu «Lielais Getsbijs». Biļešu cena uz seansu – tikai 1,5 Ls!

Filmas pamatā ir Frānsisa Skota Ficdžeralda pēc tāda paša nosaukuma tapušais romāns. 1922.gada pavasarī Ņujorkā, kur valda vaļīgas tikumības normas, dzirkstī džezs un noteicēji ir nelegālā alkohola karaļi, ierodas topošais rakstnieks Niks Karavejs. Dzenoties pēc sava amerikāņu sapņa, Niks apmetas kaimiņos noslēpumainam miljonāram Džejam Getsbijam, kurš mīl rīkot greznas viesības. Turpat netālu mīt arī Nika māsīca Dēzija ar savu vīru - aristokrātu Tomu Bjūkenanu. Tā Niks tiek ievilkts bagātnieku dzīvē, iepazīstot viņu ilūzijas, mīlestību un nodevību. Būdams liecinieks šajā pasaulē notiekošajam, viņš raksta stāstu par neiespējamu mīlestību, sekošanu sapņiem un neizsakāmu traģēdiju, kas atspoguļo moderno pasauli un tās tikumus.

Lomās: Leonardo DiKaprio (Leonardo DiCaprio), Kerija Maligane (Carey Mulligan), Džoels Edžertons (Joel Edgerton), Aila Fišere (Isla Fisher), Tobijs Magvairs (Tobey Maguire) u.c.

Lai arī pretrunīgi vērtēta, filma «Lielais Getsbijs» kinoteātros jau sasniegusi rekordlielus ieņēmumus, pilnībā atpelnot arī tās grandiozo (105 miljoni dolāri) budžetu.

«Lielais Getsbijs» režisors Bazs Lurmans Kannu kinofestivālā par filmu teicis: «Mēs balstījāmies uz 20 gadu fotogrāfiju estētiku, izmantojām arī agrīnā kino paņēmienus! Tas bija fascinējoši, jo, manuprāt, tieši 20. gadsimta 20. gados dzimst modernā mūsdienu kultūra».

Filma «Lielais Getsbijs» tiek demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Senioriem šajā dienā īpaša ēdienkarte par zemākām cenām arī kinoteātrim blakus esošajā restorānā TINTO!

Nākamais senioru seanss «Splendid Palace» augustā. Vairāk par aktuālo filmu piedāvājumu kinoteātrī var uzzināt «splendidpalace.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu