«Zīļuks» saņem galveno balvu starptautiskā festivālā Horvātijā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daces Rīdūzes animācijas filma Zīļuks ieguvusi galveno balvu kategorijā Filmas bērniem un jauniešiem Supertoon Starptautiskajā Animācijas filmu festivālā, kas notika laikā no 31.jūlijam līdz 4.augustam Bol piekrastē Horvātijas salā Brač.

Zīļuks tapis pēc Margaritas Stārastes tāda paša nosaukuma stāsta motīviem un vēsta par to, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš vārdā Zīļuks mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa.

Filmas režisore Dace Rīdūze stāsta: «Maza būdam a iztēlojos, kā tas būtu, ja jocīgais, no zīles pagatavotais Zīļuks patiešām ietu, skrietu, runātu ...Un nu man bija šāda iespēja - ļaut mazajam zīlēnam atdzīvoties uz ekrāna leļļu filmā! Ceru, ka kopā ar Zīļuku mazajiem skatītājiem būs mazliet jautrāk un priecīgāk iemācīties staigāt, atrast draugus un iepazīt dažādiem pārsteigumiem pilno pasauli!».

Zīļuks ir Daces Rīdūzes jaunākais darbs, kas veidots animācijas filmu studijā AB un jau izpelnījies neviltotu mazu un lielu skatītāju mīlestību kā Latvijā, tā arī ārpus tās. Filma piedalījusies daudzos animācijas filmu festivālos visā pasaulē, bet tās starptautiskā pirmizrāde notika šā gada februārī prestižajā Berlīnes Kinofestivālā Generation K plus skatē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu