Kinofestivāls Dienvidkorejā tiks atklāts ar latviešu dokumentālo filmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

19.augustā tiek atklāts 8. Starptautiskais EBS Dokumentālo filmu festivāls Seulā (Dienvidkoreja). Par tā atklāšanas filmu šogad izvēlēta dokumentālā filma «Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?», kuras režisors Roberts Rubīns pēc festivāla organizatoru uzaicinājuma jau ir devies uz Dienvidkoreju.

EBA Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls pastāv kopš 2004. gada. Sākotnēji tajā tika izrādītas spilgtākās Āzijas dokumentālās filmas, tomēr pēdējo gadu laikā festivāla programma ir paplašinājusies un tā pārklāj visus pasaules kontinentus. Šis ir vienīgais festivāls, kurā filmas vienlaicīgi tiek izrādītas gan vairākos kinoteātros Seulā, gan translētas EBS TV kanālā.

Šogad festivālam tika iesniegtas vairāk kā 660 filmas no 83 valstīm, no kurām žūrijas komisija festivāla programmā ir iekļāvusi 51 filmu no 29 valstīm. Šī gada festivāla tēma ir «Esi balss!».Roberta Rubīna dokumentālā filma «Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?» kas tapusi 2010.gadā Jura Podnieka studijā. Filma stāsta par tobrīd 13 gadu veco Rūdolfu no Talsiem. Viņš ir daudzpusīgs zēns, kurš aizraujas, piemēram, ar lamatu konstruēšanu un krāj filmu plakātus. Tomēr viņa lielākā aizraušanās ir zīmētu filmu veidošana.

Rūdolfs pats uz pauspapīra strēmelēm ar flomāsteriem zīmē šausmu un spriedzes filmas. Demonstrējot filmas, viņš pats tās apskaņo ar balsi, visādi rūkdams un emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Kino ir puiša dzīves būtiskākā lieta, tāpēc viņš piekrīt mācītāja ierosinājumam jaunās baznīcas atklāšanai uzzīmēt filmu arī par Bībeles sižetiem. Filmas vēstījums ir ārkārtīgi pozitīvs - Rūdolfs ir diezgan sarežģīta personība, tomēr ģimene un apkārtējie ar mīlestību ļauj izpausties zēna radošajai būtībai.

Filma līdz šim jau veiksmīgi startējusi vairākos starptautiskos festivālos, to vidū Hot Docs Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā Toronto (Kanāda) un Supetar Super Film festivālā Horvātijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu