Rīgas svētkus atspoguļos TV tiešraidēs un dienasgrāmatās

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šīs nedēļas nogalē – no 19. līdz 21. augustam – Rīga svinēs 810. jubileju. Latvijas Televīzija Rīgas svētkus atspoguļos divās vērienīgās tiešraidēs un trijās svētku dienasgrāmatās. Sestdien, 20. augustā, plkst. 21:20 LTV1 ēterā sāksies translācija no Rīgas 810. jubilejai veltītā svētku lielkoncerta «Meistars. Dziesma. Leģenda.», kas notiks Mežaparka lielajā estrādē. Koncerts pulcēs 7000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus.

Koncertā dzirdēsim gan publikas iemīļotu tradicionālo Dziesmu svētku repertuāru Vispārējo Dziesmu svētku virsdiriģentu vadībā, gan īpašu svētku programmu, ko piedāvās meistari - deviņi diriģenti, iestudējot deviņu komponistu dziesmas korim un veidojot deviņu meistaru radošos tandēmus: Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns; Jānis Lūsēns un Andris Veismanis; Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss; Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš; Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis; Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece; Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags; Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava; Imants Kalniņš un Aira Birziņa. Koncertā tiks sumināti arī izcilie kordiriģenti - dvīņubrāļi Gido un Imants Kokari, kuriem 16. un 17. augustā aprit 90. jubileja.

Koncerta sadziedāšanās daļā būsim kopā ar leģendārajiem «Čikāgas piecīšiem».

Koncerta «Meistars. Dziesma. Leģenda.» Tiešraidi atbalsta Rīgas dome un Rīgas brīvostas pārvalde

Savukārt LTV7 skatītājiem piedāvās ekstrēmāko svētku notikumu: sestdien, 20. augustā, plkst. 17:20 LTV7 ēterā un internetā sāksies tiešraide no Starptautiskajām sacensībām augstākajā pilotāžā. FAI (Federation Aeronautique Internationale - Starptautiskā Gaisa sporta federācija) Elite Aerobatic Formula ir īpašas gaisa akrobātikas jeb aerobātikas sacensības, kurās piedalās labākie no profesionālajiem pilotiem. Tās izveidotas, lai labākajiem pilotiem būtu iespēja demonstrēt savu meistarību arī plašākai publikai, ne tikai sporta entuziastiem, kā arī lai demonstrētu lidaparātu ražošanas tehnisko progresu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu