«Goldingen Cinema» radīs Krilova «Leģendu par Jāni Tīdemani» un Hercoga «Neuzveicamo»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Brīvdabas kino «Goldingen Cinema» jūlija filmu programmu «Kuldīga uz lentas» noslēgs ar Pētera Krilova filmu «Leģenda par Jāni Tīdemani», kas būs skatāma 28. jūlijā 23:00 un vācu režisora Vernera Hercoga filmu «Invincible» («Neuzveicamais»), kas tiks demonstrēta svētdien, 29. jūlijā 22:30. 

  • Filmu studijas «Zalktis» video filma «Leģenda par Jāni Tīdemani» stāsta par Latvijas 30-to gadu mākslinieciskās bohēmas spožu zvaigzni – gleznotāju Jāni Tīdemani un viņa sarežģīto ģimenes dzīvi.

Kinokolāža - teatralizēts ceļojums laikā un telpā . Parīze. Rīga. Nabadzība. Atzinība un slava.

Filmas režisors - Pēteris Krilovs, operators - Aldis Šenbergs, scenārija autore - Tatjana Suta, mūzikas autors - Arturs Maskats. Galvenajās lomās: Tīdemanis - Jānis Elsts; Hanele - Indra Roga; Anastasija - Vita Vārpiņa. Filmas redzamas epizodes, kuru uzņemšanā 1997. gadā Kuldīgā piedalījās arī Kuldīgas amatierteātra aktieri.

  • Programmu noslēgs vācu režisora Vernera Hercoga (Werner Herzog) filma «Invincible» («Neuzveicamais»)

Filmas galvenais varonis Čiše Braidpāts ir ebrejs, un filmas sižets vēstī, kā Čiše trīsdesmitajos gados kļuvis par zvaigzni - Polijas mazpilsētas cīkstonis un stiprinieks uzaicināts uz Vāciju piedalīties toreiz slavenajā Hanusena šovā . Ebrejs Čiše no nacistiskās Vācijas nolēmis atgriezties dzimtajā pilsētā, lai brīdinātu par nacisma šausmām.

Filmas režisors - Verners Hercogs, Čiše Braidpāts - somu spēkavīrs Juka Ahula.

Uz filmas seansu Kuldīgā, lai tiktos ar skatītājiem, ieradīsies arī filmas galvenais mākslinieks Ulrihs Bergfelders.

NB! Filma tiks izrādīta angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu