Notiks spēle ar skatītāju iesaistīšanu «Diena pēc naftas»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. decembrī plkst. 17:00 un 19:00 notiks jauno režisoru Paulas Pļavnieces un Viestura Roziņa veidota spēle ar skatītāju iesaistīšanu «Diena pēc naftas» par dzīvi pēc naftas ēras beigām, kas notikusi jau iepriekš Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā festivālā «Māksla un ekonomika» novembra sākumā un tagad iekļauta Dirty Deal Teatro repertuārā. 

Jaunie režisori Paula Pļavniece un Viesturs Roziņš radījuši interaktīvu spēli, kurā atraktīvā veidā tiek simulēta iespējamā nākotnes situācija, kad pasaulē beigusies nafta. Skatītājiem jeb spēlētājiem ir iespēja praktiski piedalīties pasaules kārtības veidošanā pēc naftas ēras beigām, sekojot spēles noteikumiem jeb dotajiem apstākļiem un īstenojot kādu noteiktu scenāriju, kas prasīs taupīt vai izcīnīt jaunus resursus.

Spēles autori uzdod jautājumus: «Ziepes, kurpju šņores, lietussargs, kabacis, brilles, zāles, bikses, burbuļļvannas – vai šīs lietas ietekmē degvielas cenu kāpums? Vai mani, iespējams, «zaļākajā valstī pasaulē» dzīvojošo, skar nemieri Tuvajos Austrumos? Pirms 150 gadiem ASV vaļu eļļu izmantoja gandrīz ikvienas mājas apgaismošanā, taču lielā pieprasījuma dēļ, vaļu eļļas cena strauji pieauga, deviņu gadu laikā cilvēki pārorientējās uz citu alternatīvu enerģijas veidu – naftu. Prognozes paredz, ka pasaulē pieejamā nafta varētu beigties jau pēc 40 gadiem. Vai mums ir alternatīvas, ar ko naftu aizstāt?»

Spēles moderatori būs Paula Pļavniece, Viesturs Roziņš un Valters Kristbergs, kas ir arī spēles noformētājs. Spēles multimediālā teksta veidotāji Artūrs Punte (Orbita.lv) un Zane Volkinšteine (Veto Magazine).

  • Vairāk informācijas «dirtydeal.lv». Biļetes «Biļešu Paradīze» kasēs un «bilesuparadize.lv», cena 2 Ls.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu