Kanālā TV3 rādīs skaistuma upurus jeb šokējošo realitātes šovu «Dzīvās lelles»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau no agras bērnības ikviena meitene vēlas būt skaista un stilīga. Taču visam ir mērs, bet  tā kā reizi šo meiteņu jeb «Dzīvo leļļu» mammām nav. Šīs mammas ir gatavas savām meitām taisīt plastiskās operācijas, pieaudzēt matus, vest uz solāriju, klāt biezu grima kārtu, veidot pārspīlēti apjomīgas frizūras un visu, ko pat pieaugušas sievietes savā vecumā neatļaujas. Lai iegūtu galveno balvu, tiek izmantoti visnežēlīgākie līdzekļi. 

Realitātes šovs «Dzīvās lelles» (Toddlers and Tiaras) izraisījis plašas diskusijas ne tikai ASV, bet arī visā pasaulē. Šis šovs ir mazu meiteņu skaistumkonkurss, kuram viņas piesaka mammas. Realitātes šovā «Dzīvās lelles» spiediens uz bērniem ir milzīgs, viņi ne tikai sacenšas ar citiem bērniem, bet arī par tiesnešu un viņu vecāku uzmanību. Lielākā daļa mammu pastarpināti caur bērniem izdzīvo savu nepiepildīto sapni. Bērni, lai apmierinātu savu vecāku sapņus, iziet nežēlīgu, pazemojošu un postošu posmu savā dzīvē. Ja meita uzvar konkursā, tad mamma ir ļoti lepna. Ja bērns tomēr zaudē, tad vaina tiek meklēta citos - tiesnešos un dalībniecēs. Šovā skaistumu vajadzētu vērtēt pēc bērna attieksmes, uzvedības un spējas palīdzēt, tomēr šovā viss ir citādāk un uzsvars tiek likts uz ārieni.

Lai atvase tiktu atzīta par skaistāko un iegūtu balvu, tiek darītas neprātīgas lietas. Pavisam nesen tika paziņots, ka 5 gadus jaunās Alijas un Gijas mamma pat ir ieguldījusi 1 miljonu dolāru, lai viņas dvīnes uzvarētu šovā. Latiņa šovā ir uzlikta ļoti augsta un konkurence ir sīva, tāpēc tiek izmantoti visi līdzekļi – mazās dīvas tiek tērptas krāšņās kleitās, uz sejas klāta bieza grima kārta un veidotas frizūras gluži kā lielām dāmām. Lai izskats būtu nevainojams, mazajām princesēm bieži vien tiek palielinātas lūpas, balināti zobi, āda noklāta brūna ar speciāliem kosmētikas līdzekļiem un skūtas kājas. Tiek tērēta gan liela nauda, gan daudz nervu, tiek lietas asaras un bērniem pēc tik smaga darba nav ne mazākās vēlmes šovā piedalīties. Tomēr mazo meiteņu vecāki nespēj atkāpties.

Ko par to saka psihologi?

Kāda ASV psiholoģijas centra pētījums atklāj, ka mācīšanās tikt galā ar konkurenci, ir prasme, kas attīstās laika gaitā. Taču bērnam, kam ir vien 3 gadi, iemācīties apgūt psiholoģisko noturību un konkurētspēju, kas valda konkursos, ir pāragrs laiks. Bērns 2-4 gadu vecumā tikai sāk apgūt sociālās prasmes, dot un saņemt, mijiedarbībā ar citiem saviem vienaudžiem. Tāpat ir arī sportā, kur mazie spēlētāji attīsta prasmes, sastrādājoties ar pārējiem komandas biedriem.

  • Skatieties realitātes šovu Dzīvās lelles 1.sezonu no 2.janvāra un jau 2.sezonu no 15.janvāra darba dienās 18:00 kanālā TV3.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu