Interesanti fakti par sērfojošo pingvīnu animācijas filmu «Surf's Up»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filma «Surf's Up» jeb «Noķert vilni» uz lielajiem kino ekrāniem parādījās pirms teju 20 gadiem un stāsta par pingvīna Kodija Maverika, kura balsi ierunājis aktieris Šaija Lebafs, sapni uzvarēt lielajās pingvīnu sērfošanas sacensībās.

Tā kā drīzumā «Surf's Up» atkal būs skatāma pašmāju TV ekrānos, piedāvājam uzzināt dažus interesantus faktus par šo filmu.

Interneta filmu datubāze «IMDB» vēsta, ka:

* Kinolentes sākumā galvenajam varonim Kodijam tiek prasīts, vai viņam ir vēl kāds talants, izņemot sērfošanu, uz ko pingvīns atbild: «Piemēram, kas? Dziedāšana un dejošana?» Šī frāze ir atsauce uz 2006. gadā iznākušo filmu «Happy Feet» jeb «Jautrās pleznas».

* Filmas aktieri, tajā skaitā Džefs Bridžess, Zoja Dešanela, Džeimss Vudss un Džons Heders, tika aicināti nepieturēties pie scenārija un improvizēt.

* Pirms filmas uzņemšanas animatoriem tika noorganizēts izpētes brauciens uz Malibu, lai iepazītos ar sērfingu kā sportu un sērferiem.

* Daži aktieri balss ierakstīšanas laikā izmantoja rekvizītus. Piemēram, leģendārā Zīka lomas atveidotājs Džefs Bridžess mētājās ar mantām, kad to darīja viņa varonis.

* «Surf's Up» sākums tika radīts pašās filmas produkcijas beigās.

* 20017. gadā kinolente tika nominēta Oskaram kategorijā «Labākā pilnmetrāžas animācijas filma», bet uzvaras laurus tomēr plūca «Ratatouille» jeb «Gardēdis».

Skaties filmu «Surf's Up» kanālā «360TV» svētdien, 22. aprīlī, plkst. 14.45!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu