Erotiskā romāna autore - zobārste Karīna: Ja gribi lasīt par Jāni un Ilzi, jāraksta pašam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rakstnieces Karīnas Račko pirmā grāmata, erotiskais romāns «Saplēstās mežģīnes», kopš tā izdošanas šajā rudenī jau paspējis iekarot Latvijas grāmatnīcu topu pašu pirmās vietas. Sarunā ar TVNET jaunā autore pastāstīja, kas mainījies viņas ikdienā kopš lielā notikuma, kā arī atklāja, ko no viņas varam gaidīt nākotnē.

TVNET: Kā mainījusies jūsu dzīve pēc «Saplēsto mežģīņu» iznākšanas oktobra sākumā?

Karīna Račko: Varētu teikt, ka dzīve ir pagriezusies par 180 grādiem. Emocionāli jūtos ļoti labi un brīvi. Izrādās, ka tas, par ko gribu rakstīt, sakrīt ar to, ko liela Latvijas daļa vēlas lasīt, un tas, protams, ļoti priecē. Pagaidām vēl ir grūti pierast pie uzmanības – cilvēki nāk klāt, saka paldies, dalās izjūtās, katru dienu turpina pienākt elektroniskas pateicības vēstules. Gandrīz vai paliek bail, paskatoties atpakaļ laikā un iedomājoties, ka es taču būtu varējusi arī nesaņemt drosmi un grāmatas manuskriptu izdevniecībai neiesūtīt – un tādā gadījumā nemaz neuzzinātu, ko iespējams sasniegt.

Man gan kā rakstniecei, gan personībai ir ļoti interesanti novērtēt, cik dažāda ir cilvēku interpretācija, cik dažādi redzam un uztveram pasauli, attiecības, seksu, cik atšķirīga ir izpratne par normālo un amorālo. Esmu sapratusi, ka katrs lasītājs «Saplēstajās mežģīnēs» saskata tieši to, ko vēlas saskatīt.

- Jūs pēc profesijas esat zobārste – kā izdodas darbu savienot ar rakstīšanu?

- Pēc bērna kopšanas atvaļinājuma es tā arī neesmu atgriezusies atpakaļ darbā uz pilnu slodzi – tikai divas dienas nedēļā strādāju ar studentiem. Pārējā laikā rūpējos par meitiņu un rakstu. Arī turpmāk vēlos savienot darbu ar rakstīšanu. Rakstīt man ir tāpat kā elpot, un lasītāju atsaucība manam līdzšinējam vaļaspriekam devusi pavisam citu vērtību.

- Pēc «Saplēsto mežģīņu» panākumiem daudzi jau gaida nākamo romānu. Kad nāksiet klajā ar ko jaunu?

- 21. novembrī nosūtīju pabeigto manuskriptu izdevniecībai. Man pēc līguma bija dots laiks līdz janvāra beigām, bet es pabeidzu ātrāk. Biju domājusi, ka jaunais romāns tiks izdots nākamajā rudenī, tomēr tagad izskatās, ka grāmatnīcās tas varētu nonākt jau pavasarī. Vēl gan konkrētus solījumus dot ir pāragri, jo izdošanas laiks lielā mērā atkarīgs no izdevniecības. Jaunā grāmata nebūs «Saplēsto mežģīņu» turpinājums – tas būs kas pilnīgi jauns.

- Vai jaunajā romānā darbība atkal norisināsies Latvijā?

- Jā! Es gribu rakstīt par Latviju, esmu patriote. Patīk iekļaut arī ceļojumu ainas no valstīm, kuras pati esmu apmeklējusi, bet man ir svarīgi, lai galvenā darbība risinās tepat Rīgā, Latvijā, kur es, teiksim, sēžot kafejnīcā, spēju viegli iztēloties, kādu ainu šeit varētu izveidot.

- Pastāstiet, par ko būs jūsu jaunā grāmata.

- Tas arī ir attiecību stāsts. Jaunajā darbā analizēju brīvo attiecību tēmu, monogāmijas un poligāmijas jautājumus. Būtībā stāsts ir par to, cik daudz iespējams zaudēt, īstajā brīdī neatpazīstot un neakceptējot mīlestību. Būs arī kaisle un erotika [smejas]. Esmu pārliecināta, ka lasītāji, kurus uzrunājis Ketlīnas un Džonatana stāsts, iemīlēs arī manus jaunos varoņus.

- Sociālajos tīklos jau atklājāt, ka radusies ideja trešajai grāmatai.

- Trešajā es nedaudz pamainīšu lomas, atiešu no klasiskā pasakas scenārija. Salīdzinot ar «Saplēstajām mežģīnēm», arī trešajā grāmatā savā ziņā risināsies bīstamu un aizliegtu attiecību spēles, taču pilnīgi citā līmenī.

- Ja, balstoties uz jūsu grāmatu, tiktu uzņemta filma, kādi aktieri būtu redzami galvenajās lomās?

- Es esmu par to domājusi, bet nespēju identificēt varoņus ne ar vienu aktieri. Pati esmu šos tēlus radījusi, un manā fantāzijā viņi izskatās ļoti konkrēti. Facebook lapā par šo tēmu diskutēja lasītāji. Fanu favorīti bija Henrijs Kevils un Mišela Kīgana. Arī Džerards Batlers tika minēts vairākas reizes. Čenings Teitums. Teo Džeimss un Mila Kunisa. Interesanti, ka kāda lasītāja galveno varoņu lomās iztēlojusies mūsu pašu latviešu aktierus Leldi Dreimani un Rihardu Leperu. Es gan nezinu, ko viņi paši par to domātu [smejas].

- Vairāki lasītāji pauduši neapmierinātību par «Saplēsto mežģīņu» galveno varoņu personvārdiem – kādēļ viņiem doti tik ārzemnieciski vārdi?

- Es noteikti nerakstīšu par Jāni un Ilzi. Mēs katrs pazīstam, iespējams, «padsmit» Jāņus un Ilzes. Man kā autorei ir svarīgi, lai man nebūtu asociāciju ar konkrētu cilvēku, lai tēls ir pilnībā brīvs un veidojams. Manos darbos varoņu vārdi būs starptautiski un Latvijā retāk sastopami, lai arī kalendārā iekļauti. Ja kāds grib lasīt erotiku par Jāņiem un Ilzēm, neko darīt – jāraksta pašam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu